edDy sYrOl

Saturday, February 19, 2011

GIFT TO GIFT


ingin menyertai GA ini sbb salah satu GA yang menawarkan hadiah yang cukup aku suka..jeng3x.. sapa minat sila click banner di atas



judul buku yang berbunyi BUMI CINTA nukilan penulis tersohor HABIBURRAHMAN EL SHIRAZY.
knp dr.zila kena beli buku ni?

1. buku ni nampak mcm kisah percintaan, tetapi kang abik (nama panggilan penulis) pasti tidak akan mensia-siakan pembaca dengan hanya menulis novel cinta semata-mata.

2. buku ni lari dari latar mesir iaitu mengambil latar tempat bumi Russia :-)

3. novel yang kita tidak rasa seperti membaca novel semata-mata tetapi turut memuatkan unsur pengetahuan yang mampu membuka mata kita.

4. novel yang akan mencerna pemikiran melalui pemahaman yang cukup substentif melalui pembawaan watak utamanya Ayyas.

rasanya empat poin cukup untuk dr.zila mempertimbangkan agar buku ini menjadi koleksi peribadi..

buku yang saya nak sangat miliki buat masa ini ialah buku bertajuk DALAM MIHRAB CINTA juga salah satu lagi karya kang abik.. dengar-dengar latar tempat adalah Malaysia - Indonesia.. mesti sangat menarik.. belum ada budget nak beli..hehehehe...

nak tag :- adie, naim,scha,husna,najwa,adha,hawiz


p/s :- membaca jambatan ilmu

6 comments:

Mr Daha said...

Ha3.. aku baca buku??? mustahil. ko da silap tag org ni. ha3.. aku buku ilmiah pun xbaca ni kan pula buku cerita.

Aku baca naruto, one piece, fairy tail dan sebagainya.. tu dikira buku ke? :P

eddy syrol said...

adha, kansyarat dia BUKU... apsal, naruto tu kire papan tulis kew? wakakakakakaka.. buku lahhh..ngeh3x..lawak ko ni

Tuan Muda Naim said...

nak tag letak la skali link blog aku dapat gak curi traffic

eddy syrol said...

malas la naim...bnyak sgt

Ahmad said...

naruto, one piece, fairy tail tu bace online so x leh kira baca buku a klu baca on9 ..keh3.

eddy syrol said...

lol...itu tak boleh blah..hehehehehe