edDy sYrOl

Wednesday, June 22, 2011

ni parking aku..!!!


..Bismillah..
..Assalamualaikum..

lama dah aku tak update entry kan kan kan..sape rindu angkat kaki? angkat tinggi cecah kepala..hehehe...

nak cite je ni, haritu club kiteorg (kelab belia yang nama di rahsiakan untuk tujuan keselamatan) ada menganjurkan satu program dekat sebuah institut ni lah kan. so program mcm ceramah-ceramah dan after ceramah tu ada meeting sikit ngan exco-exco yang terlibat.

so, nak dijadikan cerita, ada perkara yang berlaku dlm pada program tgh berlangsung tu. ada sorang kakitangan institut ni marah2 sebab parking dia kene hambekk. ayooo.. dia siap marah park guard (padan la sape suruh park guard tu tak jaga area dia) dan yang paling tak tahan dia marah dekat student dia. eh eh... ekceli kakitangan tu merupakan warden kat hostel institut tu. so dia memang ada parking sendiri. parking dia tu kene hambek oleh one of our committee. committee kiteorg tu mana lah tahu kan yang parking tu dia punya, since takde papan tanda what ever kan. yang aku tak tahan si pemilik parking ni marah2 dengan student dia dan yang melucukan si pemilik parking ni keluar masuk dewan tempat kiteorg buat program, tapi dia tak ckp apa2..just jenguk2 keluar masuk tayang kepala jendul. dia buat camtu, sape nak perasan yang dia sedang menghadapi masalah.

moral of the story, ringan2kan lah mulut ya..dan respect siapa sahaja insan di sekeliling anda tak kira lebih tua ataupun yang lebih muda dari kita.. banyakkan bersabar dan kurangkan marah-marah.

p/s : aku kalau takde parking yang dekat, aku parking je tempat yang jauh asal selamat (~_~)

6 comments:

Lulu Caldina said...

kena duduk dulu baru boleh angkat kaki..ngee

yazidy said...

haha!! pasal parking pun nak meroyan kan.. ntah hape2..

eddy syrol said...

kann...cam la parking bawa mati...

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

dia nak buat apa dgn parking tu sampai dia sendiri yg jadi x tentu arah ek? pasal tu pun nak hangin .. hahah ... :D

Hans said...

hahhahah
aku penah jumpa manusia macam tu
hehehe
ada pro n kontra juga la benda nih
sebab tu kan parking dia
heheeheh

Wordless Wednesday #3

eddy syrol said...

keyrill : tu lah...ckp bagus2 kan boleh je...

hans : setuju gak dgn ko