edDy sYrOl

Sunday, October 9, 2011

berapa bintang untuk Al hijab dari ES?


aku dah tonton filem ni. ekceli agak teruja juga nak tonton filem ni sebab kalau mengikutkan iklan di TV, radio, media cetak dan bloggers, mahupun cakap2 org, memang filem ni dikatakan sangat seram. setelah menonton filem ni, analisis aku ialah :

1. permulaan cerita memang sangat menyeramkan..penuh debaran apatah lagi time ada mayat jatuh dari udara.

2. seperti ada masalah dengan nur fathia..aku tak tahu masalah daubing ke atau panggung tu yang mcm tak betul (this one not so sure) seolah olah bukan nur fathia yang bercakap.character tak mampu digambarkan melalui intonasi suara.

3. climax agak perlahan, permulaan cerita yang agak melerat.

4. wajah hantu memang menyeramkan, tapi for me, kehadiran hantu tidak menyeramkan (lebih seram jangan pandang belakang) dan (jangan tegur).

5. pengakhiran cerita yang membuatkan penonton kat panggung pada ketika itu menyebut "laaaaaaaaaaaaaaa.... tu je".

6. secara peribadi, mengharapkan kisah di permulaan movie ini menjadi filem penuh,mungkin akan lebih menyeramkan.

baik, dari analisis ringkas ini, aku secara peribadinya memberikan 2 bintang dari 5 bintang penuh untuk filem ini.

p/s : selalu tengok movie seram dengan anak menakan... (~_~)

7 comments:

leeya said...

ala baru plan nk tengok cita ne..cancel la haha
neway nice blog ,folo u..pliz folo me back k^^
http://leeyaohleeya.blogspot.com/

Blogger bernama Zam ! said...

ni untuk abg Eddy--

"laaaaa ituuu ajeeeee???"
AHHAHAH!

NasZ said...

tak tengok lagi. jarang tengok cite melayu. hehe.

MOHD NASER.com

ABU said...

dua bintang ja..laaaa
ending dia mmg macam kureng sikit.. tapi macam boleh di sambung cerita ni..

review aku pulak kat sini:
http://www.ashgive.com/2011/10/review-pendapat-aku-tentang-filem-al.html

hawiz said...

sebiji je..hehe

Afzainizam said...

ramai yang dah perkatakan tentang alhijab ni.... tapi ko dah bagi 2 star ajerr....

filem hantu dah jadi biasa dahh sebenarnya kat pawagam kita tak pelik lah kalau ko bagi 2 bintang...


Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
wiper silikon dan wiper kereta biasa

hyz said...

da tgk gak citer ni, sakit hati ngn lakonan nur fatiah.. lembik... mcm x reti berlakon..