edDy sYrOl

Saturday, June 20, 2015

Ramadhan 2015

Assalamualaikum..

apa khabar teman-teman sekalian alam? moga sihat lah ya. Pokcik ni sihat ja, Alhamdulillah. Syukur kita masih dipertemukan dengan Ramadahan untuk tahun ini. Berdoalah semoga tahun hadapan kita masih dipertemukan dengan bulan yang mulia, penuh keberkatan ini. 


Ada misi tak untuk Ramadhan tahun ni? Takkan misi hanya pada tiap tahun baru atau tiap birthday ye dak? Misi di bulan Islam ni kena juga ada. 

Pokcik kau ni ada misi juga. Salah satunya ialah misi berjimat cermat di baazar Ramadhan. Believe me or not, hari ini adalah hari pertama pokcik kau ni pergi bazar. I went to three bazar and end up with these menu (yang taklah special sangat pon). 

1. Nasi Tomato : RM3.00
2. Laksa Kedah : RM4.00
3. Kek Keju Mangga : RM5.50
4. Laici Kang: RM2.00  
                                                  Total: RM 14.50 

Ohh ya, mungkin misi berjimat pada hari ini kurang berhasil. Ataupun, makanan di zaman ini dah makin mahal?? 


p/s: Selamat menyambut pesta ibadah

2 comments:

Myideakini [dot] com said...

Assalamualaikum EddySyrol..

Dah bertahun lamanya MYiDEAKiNi tak bersiaran di blog...Now MYiDEAKiNi dah bertukar wajah...Jangan lupa singgah komen di blog MYiDEAKiNi nanti yer...TQ

Anonymous said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!