edDy sYrOl

Monday, January 10, 2011

demam AJL 25 dah takde kan?



Anugerah Juara Lagu kali ke 25 semalam (9.01.2011) membuka tirai 2011 sebagai majlis anugerah pertama bagi mereka yang menceburi bidang muzik tanah air. mesti semua pakat tengok semalam. aku tengok thru internet tv online je.. ngeh3x...

semalam senarai pemenang adalah seperti berikut:-

1. Ana Rafali - tolong ingatkan aku
2. kolaborasi black + meet uncle hussain - drama king
3. Hafiz - noktah cinta

vokal terbaik:- Hafiz - noktah cinta
persembahan terbaik :- Faizal Tahir - Hanyut



boleh tak aku bagi pendapat? nak gaks nak gaks...

dalam fikiran aku dan pandangan aku yang memang cetek dalam bidang ini. berikut senarai pemenang mengikut juri SUKA SUKI iaitu EDDY..hahahahha

1. Yuna - cinta sempurna
2. black - sofea jean
3. bunkface - extravaganza

Vokal terbaik :- black - sofea jean
Persembahan terbaik :- Yuna - cinta sempurna


korang rasa apa sebab aku ckp mcm ni?

1: yuna layak menang sebab aku rasa susunan muzik dia baik, lirik dia secara tersirat mahu pun tersurat mmg beautiful dan persembahan biar simple tapi dia tunjukkan jujur tentang lagu tersebut.

2: black vocal terbaik sebab kalau korang perasan suara dia tak goyang.. yang paling best ialah dia bawa lagu mlm itu dengan kronologi suara rendah, relax till dia hit betul2 tinggi dan last chill sikit..tak ke itu best? :-)

3: yuna best performer coz dia mmg cool... tak perlu banyak gimik dia dah mampu bawa semua untuk hanyut dalam lagu dan irama yg dibawakannya.. simple but great.. kalau tak Yuna pun bagi aku bunkface atau black boleh..


well, ni melalui pandangan aku saja ok... plus aku tak demam sangat dengan AJL ni, cuma tengok je la..

eh, jom moving forward ye... toksah fikir sangat. ada lagi perkara yang lebih mustahak di hadapan sana :-)

3 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”
Anugerah Juara Lagu kali ke 25 semalam dah habisss…Apapun luar jangkaan.. keputusan muktamad… juri dah kata ana rafali yang menang nak wat camner kan…. Pasni pasti ada ramai yang tak puas hati…rumah dah siap tapi pahat masih berbunyi..

~boy @ Mr. K~ said...

aku pun harap black dapat vokal terbaik...suara dia mantap..

www.writetoboy.blogspot.com

eddy syrol said...

thx u guys.. :)