edDy sYrOl

Friday, May 6, 2011

selamat pagi jumaat


Bismillah
Assalamualaikum...

agak lama ye aku tak wish selamat pagi kat blog ni, BTW nak wish tp kadang2 jari ni berat nak taip entry baru di awal pagi yang hening.. keh3x.... semalam dah buat entry pasal malam sumaat, ekceli pada yang agak keliru dengan tajuk entry tu, memang ejaan saja aku nak buat cenggitu. member2 kaki blogger mesti tahu nyer..ngeh3x...

so, aku nak sambung entry semalam.. kalau semalam tentang apa korang buat di malam jumaat, so la ni aku nak citer lak apa yang selalu orang buat di pagi jumaat. ni senarainye ye...

1. mandi sunat jumaat
2. potong kuku, bercukur
3. membaca Al-Quran
4. lain2 amalan yang baik dan mulia

ekceli, korang tahu tak, amalan memotong kuku di pagi hari jumaat telah di lakukan oleh Baginda Rasulullah saw. so, maknanya itu amalan yang mulia kan? ape kata kita potong kuku pagi ni. nampak simple je kan semua perbuatan camni, tapi berfaedah untuk kita semua..

p/s : selalu rasa tenang di hari jumaat

6 comments:

r-5 said...

huhu btol tu bro sayup2 sahaja cuaca di pagi jumaat ini.:)

r-5 said...

follow sinii.. :)

Lel@k! M!$tEr! said...

Alhamdulillah.... Sesungguhnya kita tidak dapat bertemu Rasulullah pada saat ini.. Jadi apa yang Rasulullah tinggalkan untuk kita, marilah sama-sama kita ikuti.. Sekurang-kurangnya ingatan kita pada baginda kekal selamanya dan menjadi amalan kita.

Tuan Muda Naim said...

kuku dah pendek T_T...nk potong bg cabut :P

eddy syrol said...

r-5 :- kan kan kan...thx follow..ill polo u back...

lelaki misteri : sy setuju dgn anda

noim : jgn seksa diri lorr..hehehhe

Lel@k! M!$tEr! said...

dah joint gak....

http://lagendashukri2.blogspot.com/2011/05/hafizzainals-contest-senyuman-mahal.html