edDy sYrOl

Thursday, May 12, 2011

teruja..!!


teruja : bila tengok baby baru lahir. merah je.mata cantik.mulut comel.pipi merah2...awuuu..rasa nak peluk je selalu.wangi lak tu...

teruja : bila pestaim p skolah. masuk darjah satu rasa semuanya baru. baju baru wangi kedai lagi.kasut putih walaupun tak sampai 3 jam dah kotor. dapat kawan2 baru yang semua rasa berada mcm berada dekat zoo...happy je..

teruja : bila nampak jururawat datang sekolah nak periksa gigi. cantik2 je... time dia nak cucuk jarum tu tak terasa sangat sebab dia ucap kata2 manis. tapi air mata mengalir gak.

teruja : bila mlm ni nak tunggu pengumuman puasa. harap esok dapat puasa sebab nanti buka puasa kompom makanan sedap2 belaka.

teruja : bila mak kata nak belikan baju melayu baru. tak kisah la kaler ape janji baru.syg mak.

teruja : bila berada di pagi raya. bukan sebab dapat mkn the whole day, tp suasana raya tu memang lain dr yang lain.

teruja : bila dah nak habis study. konvo time!! sedih pun ada sebab nak berpisah dengan member2. terpaksa berhubung dekat FB je lah...

teruja : bila mak kata dia dah dapat calon istri / suami untuk kita. sebab kononnya calon ni terbaeekk utk kita.

terujanya kalau hidup ni penuh warna warni...

p/s : terujanya pagi2 ni (~_~)

8 comments:

EYFAalias said...

yang ke 3 paling teruja masa kecik2. ramai2 tunggu depan tv nak tunggu umum puasa. hahaa. Kalau umum raya lagi lah, rasa tak tentu arah hidup bila tahu esuk raya. ahaha

eddy syrol said...

yang ke 3 tu bukan jururawat ke EYFA?hehehe...well, raya memang best..bestttttttttttttttt!!!

hawiz said...

hishhhhhhhhhhhhhhhh...........sibuk jer dok spam link!!..
teruja dgn semua nikmat yg diberi olehNYA....tapi duka klo org yg kita sayang wat hal!..

eddy syrol said...

org yg ko syg suke wat hal ek? ko blasah je dia padan muka dia

Ieda Al-Habsyi said...

teruja gak festaim sampai belog ni, salam kenal! :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya cukup bersepakat dengan apa yang dikata oleh en. hawiz... :)

Rozuan Ismail said...

banyak betol saat teruja dia.tapi bab umum puasa tu memang teruja pon.haha

eddy syrol said...

ieda :- thx yewww

topek : sepakat membawa berkat

rozuan : kann...mmg paling best!