edDy sYrOl

Sunday, June 12, 2011

jenjalan di suatu hari


pada suatu hari yang indah, ketika burung2 riang menyanyi di pagi hari mencari rezki. abang aku dan anak buah aku yang sulung ajak aku jenjalan ke tamu tuaran (tamu merupakan pasar yang diadakan tiap satu minggu sekali dan tuaran merupakan salah satu daerah di sabah yang agak hampir dengan bandar kota kinabalu). so, haritu kiteorg pergi bertiga sahaja dan as usual akulah supirnya...hohohoho


tamu tuaran sebenarnya hampir sama sahaja dengan tamu kota belud. dan mungkin dengan tamu2 di tempat lain sekitar sabah yang diadakan setiap minggu. cuma beza tamu kota belud dan tuaran, tamu tuaran tidak ada tapak khusus mcm di kota belud. tamu tuaran diadakan di tapak jalan raya. so, waktu tamu minggu berlangsung, jalan2 tertentu yang menjadi tapak tamu akan ditutup untuk laluan.


kiteorang lebih tertumpu ke bahagian sayur2an dan buah2an. memang banyak sayur2an dan buah2an yang murah2 di jual di sini. memang rambang mata...


tengok pakcik ni sempoi kene amik pic..hehehe




buah kat atas nilah yang first sekali abang aku beli. ok gak lah weekend jenjalan ni... dapat luaskan minda yang terperap.

p/s : sangat suka jenjalan (~_~)

5 comments:

junaidi90 said...

aih? gambarnye je ade? huuhu,

Hans said...

pokcik
nanti bawa aku gi jalan2 dekat sana
tingin nak gi sana

Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

eddy syrol said...

junaidi : baru je edit..td tak sempat nak letak description..hehehe

hans : insyaAllah boleh :)

epulafea said...

hai eji jirol!
suatu hari nanti nak ke sabahlah. mesti best. sebab ada eji jirol. jadi supir. baiklah.

eddy syrol said...

boleh tp ko blanje mkn :)