edDy sYrOl

Monday, July 18, 2011

FB : baru tapi aku tak suka


ahoi..... ape kabar semua? korang tgh buat ape?main facebook ye?hehehehe... ckp main facebook ni, ada someone yg selalu rasa cam tak senang bila aku main facebook.ntah le,main facebook pun salah.just ignore it, hidup aku pilihan aku kan...

tapi aku bukan nak cakap sal aku main facebook, tapi fasal the facebook it self. aku perasan yang facebook ni dah berwajah baru. walaupun tak lah baru sangat, tapi ada sedikit perubahan yang aku tak senangi lah.mungkin hencek mark nak jadikan aplikasi Muka buku ni lebih friendly, tapi................arghhhh aku still tak ske perubahan ittew.....

1. kaler merah hati tu (sebelah kanan) aku buatkan kotak dan anak panah dengan warna yg sama. kat situ ada aktiviti yang berlaku dalam facebook yg aku buat juga yang member2 aku buat sama ada komen mahupun status terkini.benda tu akan skroll down automatically.nampak nice kan?tp nampak tak tanda tanya color kuning?kan biasa kat situ ada letak birthday member2 kita, so now dah takde lak.susah r nak wish birthday org. then, kat situ biasanya kalau ada org nak invite kita for anything la kan, dia akan letak kat situ. but now dah takde. walaupun aku kadang2 rasa tak suke dengan invitation bagai ni, tapi ada gak invitation yang best dan aku nak tahu.

2. colour purple lak cuba tengok. anak panah tu menghala ke bawah. ekceli, kalau kita ckroll down, segala status tu akan bergerak (biasalah kan), tapi yg status tengah tu je bergerak. apa yang ada di kiri dan kanan, termasuklah yang bertanda hijau tu, akan statik. so maknanya, kalau kau ada 20 org yang mengomen, dia akan keluar notification kan sampai terlebih skrin laptop kau, so bila kita skroll ke bawah dia akan ikut lah sekali kan sampai kita jumpa penghujung notification tu. but now tak,dia akan stop sampai hujung skrin laptop anda je...pedup!!

3. lastly, nampak yang berwarna orange tu?tanda soal... kan kat situ dulu ada list friend kita yg online.now dah takde... kene tgk kat kanan sebelah bawah.agak tak best...

so, memanglah kadang2 perubahan ni untuk tujuan menyenangkan, tapi kdg2 ada gak perubahan yang tak praktikal. sama ada tak praktikal dari aspek perubahan terlalu mendadak, or memang benda tu tak praktikal langsung.hohohoho..ada kot yg akan cakap aku ni tak boleh terima perubahan, tapi bg aku apa yang aku cakap kat atas td just apa yang aku rasa je. RASA TAK SUKA... lalalalala

p/s : sorry la kalau ayat sungguh power sampai berbelit-belit (~_~)

16 comments:

Cik Reena Tan said...

masalahnya takleh buka FB.. nape ntah.. buka main page pon takleh.. =.=

hyz said...

saya punya oke je? x berubah... sama mcm dulu.. cuma bhg im je da berubah... tu x kesah sebab sy mmg x buka im.. huhuhu

kotak bulat said...

tak layan fb sgt da sekrg... errr...xbest da

Ana Farha said...

ana punye takleh nak scroll down..statik je kat situ. >__<

izfanora said...

pelik sungguh tue.. sy tgk ok jer.. tp fb bosanlah.. blog lg best..

.: Mr Aril :. said...

cik reena tu da kena hack la tuwh..mm..mmg xleh wat pape da...utk sidebar bru yg diperkenalkan fb ni ak ingtkn mula2 bes,bila lama sket guna mcm hampeh!hahaha..x ske plak ak..:D

..hizamirahim.. said...

hurm.
biasa la, awal2 lagi.
pasni, okay la.
:)

Aman Ibrahim said...

pelik~ sampai aman pown penin baca hehehe.. anyway, sabar la. The same thing goes to me..

Hans said...

fb aku yg bertukar skrg bahagian chat tapi memang aku xsuka langsung
nak chat susah

eddy syrol said...

hai guys...maybe ni mule2 je kan..alah biasa tegal biasa..lama2 dah ok kot ngan perubahan tu... (~_~)

SyazwanSarawak said...

nasib baik tak selalu online chat. huh

Edy Zaidi said...

my fb ok je...semua macma biasa

eddy syrol said...

syazwan : sy pun kdg2 je chat situ

edy : maybe belum lg..hohoho

Qamaruls said...

lately baru aku main FB balik.
selalu twitter jer.

boleylaa. FB ni tempat nak rapatkan silaturahim. jumpe kawan2 lama.

Sekamar Rindu said...

salam..

tak pe...

hawiz said...

mmg menyusahkan..hampeh tol....cari kwn on9 pon susah.....huhu