edDy sYrOl

Sunday, August 7, 2011

5 Cabaran di Bulan Puasa


ehem...ada tak yang kecundang puasa harini? harap2 takde lah ye..

merujuk pd tajuk entry ni, cabaran bulan puasa itu merujuk kepada diri aku, atau lebih tepat cabaran yang aku hadapi ketika bulan ramadhan ini... simple je...hehehe

1. terget membesarkan badan punah

badan aku ni jenis yang susah nak naik, tp sgt senang nak turun dan agak sukar nak maintain.so di bulan puasa ini, impian aku nak membesarkan bdn tak kesampaian lah.abg aku pun ckp aku makin kurus...huwaaa.........

2. Hp rosak

hp sony aku rosak kembali.dulu aku pernah citer yang hp aku rosak, dan makan masa 2 bulan nak di baiki sbb kemalasan tuan kedai tersebut memperbaiki hp aku. so, td pagi hp tu rosak balik, sedeyyy sungguh...

3. takleh nyanyi2.

aku dah takleh la menyanyi2 time bulan puasa ni sebab nanti tekak kering..takkan lah aku nak telan air liur banyak2 pula kan...tp, ni bagus juga lah.boleh gak aku kurangkan pembuangan masa untuk sekadar menyanyi2 ni... mengaji kan lagi bagus.. =.=

4. anak menakan aku.

anak menakan aku ni umur dlm 5 6 tahun sajork.dah r tak pose, makan suke suki dia dpn aku.camne? cabaran kan kan kan? dah la time aku taip entry ni dia tgh mkn mee goreng sebelah aku..camne?

5. sales sana sini

ekceli, aku bukan kaki shopping, tp bila ada sale, aku mmg nak pg jenguk.kan bulan pose ni, kang aktif sangat ada lak terbatal pose kan..heyyy...bahaya woo.......


p/s : selamat berbuka yang tinggal baper minit lagi...sabah time ok.heheh (~_~)

12 comments:

Fezul Fadhley said...

no 1 & 5.. sama la kita.. T_T

hayatFARAH said...

haha..sale uh yg xley bla..
50% ,70% ,80%
nak beli duet bnyk g arah nak tuju :)

laskar pelangi said...

semoga tabah menghadapi dugaan berpuasa:)


salam ramadhan:)

Syakir Rahman said...

hahahha...yg num 4 tuh xley blah la..

Mesin Taipku said...

part yg badan tu best...aku nie senang naek susah nak turun..adeh...

eddy syrol said...

huhuhuhu.... fezul, jom g soping..! eh tp bdn anda tak le kurus..

hayatfarah : kene menabung ni...sempat ke?huhu

laskar : tq ye

syakir : kannn.dugaan sunggoh

mesin taipku : nak bertukar tak?ngeee

Di@ry Official said...

Cabaran xbanyak sgt lar sebab bulan pose ni memang duk umah je..tapi paling mencabar maybe tahun ni xde baju raya..xmampu nak beli!!huhu..mesti terfikir ade lagi ke org xmampu beli baju raya?? jawapannya ada dan org itu adalah saya..kenapa sy xmampu adalah sebabnya..sebab Tuhan ciptakan manusia ade yang kaya dan ada yg miskin.Mungkin takdirkan yg meletakkan saya begini..keadilan adalah hak Allah..sekian eddy

ed shokolath said...

boleh jadi geng mengaji ni... then g usha anak pompuan pak lebai tu.. hahahahahaahaha

hyz said...

no 1 ngn 3 kita sama... cayalah.....

A'IM said...

haha.. sabarje lah.. tu kn dugaan

Aku By Pojie said...

Bro nanti bg alamt kat fb aku.. Dlm entry tu ada aku link kan fb aku...

eddy syrol said...

syah : pakai yg lama masih elok kan :)

ed : nak dgr ley?huhuuhu

hyz : kite serupa..hehehe

A'im : saborrr le ni..huhu

pojie : alamat ape tu?