edDy sYrOl

Tuesday, August 9, 2011

Lagu nasyid pilihan

sekadar gambar hiasan yg comel (~_~)

Assalamualaikum...

apa khabar semua? harini puasa yang ke berapa anak2? meh kire dengan pokcik..hehehe...ke-9 ye... harap semuanya ok2 saja... baiklah, nak share sikit lagu2 nasyid pilihan aku... memang lagu yang aku suka nyanyi dengan penuh penghayatan sama ada bukan di bulan Ramadhan dan takkan nyanyi di bulan ramadhan (takut dahaga kering tekak sebab melalak..huhuhu)


1. Tajuk: I'tiraf Nyanyian : Raihan
lagu ni memang sangat best. aku selalu dengar kalau aku drive kreta abg ipar aku.ada CD dia. lagi ni leh buat aku terbuai ingat kisah2 lama, kesalahan2 lalu.so, memang boleh menitis air mata.


2. Tajuk : Antara mata dan Hati Nyanyian : Hijjaz
sape pernah dgr lagu ni? masti tak ramai yang tahu kan kan kan?hehehe...lagu ni aku suka sebab aku pernah menyanyikannya dalam pertandingan nasyid peringkat sekolah, ala....time aku sekolah menangah dulu. waktu tu pokcik jadi solo ok.harap maklum.tp kan, time tu suara aku tak pecah lagi. kalau sekarang, habis lah nak nyanyi lagu2 tinggi camni..


3. Tajuk : Ibu nyanyian : Aeman
mesti ramai tahu lagu ni. lagu yang syahdu dan dinyanyikan oleh anak2 yang memang sedap suara mereka. terbaik.....!!


4. Tajuk : Rasulullah Nyanyian : HIjjaz
lagu ni memang favorite lah. asal ada yg kata kat aku "cuba sikit suara nasyid ko". lagu ni selalu je terlintas nak nyanyi. plus lagu ni mcm tak lapuk dek zaman lah. ditambah lagi aku pernah nyanyikan time pertandingan nasyid sekolah rendah. number 3 je...sama cam time aku sekolah menengah.



5. Tajuk : Bilakah Damai Nyanyian : Hafiz Hamidun
ini merupakan lagu yang dari susunan melodinya serta lirik memang modern la. sape tak kenal Hafiz Hamidun dengan lagu2 ciptaannya. ekceli, lagu bilakah damai ni menyentuh sanubari pendengar. dan mungkin gak menyindir pihak2 yang suka sangat berperang. for me, pandangan peribadi aku mengatakan bahawa lagu ini lebih baik dari lagu tentang perang yang dinyanyikan oleh Rabbani feat sape tah aku lupa....

p/s : Gambar kulit album saja yang mampu diletak ye.selamat berpuasa ke-9 semua (~_~)

8 comments:

Anum said...

sis suka semua lagu dr raihan

Mesin Taipku said...

yup..lagu raihan dari dulu smpai skrg sume sedap2,.

ECAH~ said...

hijjaz best..suka suara munir..kalau berzikir tu mmg syahdu~

izfanora said...

lagu nasyid dulu2 mmg best.. skrg byk cinta2..

pak cik, boleh tuju lagu?

eddy syrol said...

sista anum : suke raihan ye...

mesin taip : test sore sket..hhehe

ecah : sy mmg minat suara hijjaz...sgt sedap ok..

izfanora : nak lagu pe?

✿....rossa alina....✿ said...

RAIHAN TETAP DIHATI.. :)

Rohaizam Rosli said...

Iejam suka lagu sesekali diuji by NICE, lagu Lafaz yang tersimpan by UNIC, berjalan tanpa henti by Devotees... hahaha byk lg lagu nasyid yg Iejam suka... suka sgt dgn nasyid sampai join group nasyid kat U...

eddy syrol said...

rossa : raihan pencetus kepada banyak kumpulan nasyid satu ketika dulu...

iejam : mmg kalau di ikutkan bnyak lagu nasyid yang sy suka