edDy sYrOl

Saturday, August 6, 2011

SEGMEN : Sahabat Ramadhan

Assalamualaikum....

apa khabar semua?harini masuk hari ke-6 kita berpuasa.di harapkan semuanya akan berjaya menjadi pejuang di bulan yang mulia ini.puasa juga kan satu perjuangan.

oklah, straight to the point kepada tajuk entry ini. dengan sukacitanya saya eddy syrol ingin mengadakan satu segmen yang di panggil SAHABAT RAMADHAN. ini segmen ikatan persahabatan antara semua melalui blog di bulan yang mulia ini. ni first time dalam hidup buat segmen2 mcm ni, so pasti ada yang tak kena. tapi, tujuan InsyaAllah baik...

apa perlu di lakukan?
1. buat satu entry dengan tajuk SEGMEN: Sahabat Ramadhan
2. copy paste pic rasmi segmen ini, dan letakkan pada entry anda.make sure linkkan pic tersebut dengan blog ini (atau lebih tepat dengan entry pengenalan ini). nak letak pic tersebut di side bar pun digalakkan.
3. julung kali untuk sesuatu segmen kot, nak minta korang sambungkan ayat ini BULAN RAMADHAN SAYA@AKU.... buat dalam satu ayat saja. sebagai contoh : bulan ramadhan saya sangat best sebab sebulan saya berpuasa kat afrika.. <-----------jgn tiru,hehehe...
4. setelah buat penyambungan ayat,tulislah apa pun dalam entry anda sama ada tentang SAHABAT ataupun RAMADHAN atau apa sahaja yang berfaedah.
5. sila tinggalkan link entry anda di bahagian comment entry ini.

apa yang akan berlaku?
1. saya akan buat entry khas untuk sesiapa yang join segmen ini.
2. blog anda juga akan menghiasi blog saya sepanjang bulan ramadhan ini.
3. blog yang menghiasi blog saya boleh dirujuk di bahagian bawah sekali pada blog ini. (ada limit hari untuk setiap blog yang ditepek oleh saya). hal ini akan berubah mengikut kesesuaian yang difikirkan baik oleh pihak penganjur (aku lah tu)

syarat2 penyertaan?
1. warga bumi berumur antara 12-takde limit.
2. terbuka untuk sesiapa sahaja tak kira bangsa dan agama serta jantina. janji ada blog.
3. hanya valid bermula hari ini 6 Ogos 2011 - 25 Ogos 2011.
4. nak join kena ikhlas (~_~) <---------- ni penting.
5. oleh itu, takde paksaan untuk anda follow blog ini dan juga men-tag siapa2 untuk join segmen ini.

selamat bersahabat di bulan Ramadhan ya.....

p/s : InsyaAllah, kalau ada budget saya akan berikan hadiah istimewa untuk entry yang menarik.tapi tak janji tau... nanti akan di-update. (~_~) manatau ada yang sudi nak sponsor.. ngeeeee

29 comments:

hawiz said...

wahh!!...eddy buat segmen..insyaALLAH..akan join..hihi..

Jerung Gergasi said...

ohh yang no.3 tu boleh tak bagi contoh ayat dari tuan penganjur sendiri dulu? pastu cakap la takleh copy paste. ekekeke..

Hans said...

hehehe
rajin dia buat segmen
:-)

eddy syrol said...

hawis : tq tq..

jerung : o..kene ada cth ye?baiklah...

hans : hehehe..join lah...

Aiman Nazirmuddin said...

salam ramadhan :)

Rohaizam Rosli said...

huhuhu Iejam join ~~~~

http://nyuting88.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

c genk bah ne said...

genk join,,terimakasih pelawaan anda

http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

AyuInsYiraH said...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

ayu joint yer

cute rasberry said...

join

http://areda91.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

pyan yatim said...

http://pyanyatim.blogspot.com/2011/08/sahabat-ramadhan.html

hawiz said...

dah join eddy
http://wwwhawizcom.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

Pure Mahabbah Fillah said...

Assalam...

bawu join...mf sy x pndai wat bla tkn pic tewus g ke link blog owg 2..

tp sy ikhlas join...

salam ziarah...

salam Ramadhan...

nie link..

http://bybycadfillah22.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

folow u..folow back k...

Rohaizam Rosli said...

huhuhu.... thanxx sudi singgah blog saya...

ana raisya said...

nak join
http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

Hans said...

kalau rajin ku join
:-)

Ayumi_Sakura said...

tringin gak nk join...heheheh....

Syahir Ramli said...

dah join n follow blog abg eddy...

http://budakkelosa.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

ShalleyanNa said...

shaye join blog kamu,,

ShalleyanNa said...

shaye join segmen kamu http://shalleyannathemusyuk.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

twinkeenabilah said...

Join :)

http://twinkeeisnabilah.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

thanks :D

Acik said...

no 404 sudah join. heheheee ...

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

eddy syrol said...

terima kasih kepada semua yg join ye... step seterusnya akan menyusul..tq tq tq muah muah muah

syuha zulkifli said...

Join ^_^

http://athibe.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

Zulqarnain Musa said...

eddy zul follow n join segmen....salam ramadhan

http://journalsukasuki.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

LyaLuna said...

http://yanadimple.blogspot.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadhan.html

sy joingggg >.<

Areef Ibn Naim said...

salam,

tq sudi invite :) nnti klu berkesempatan sy akan join yer...

Areef Ibn Naim said...

salam,

alhamdulillah, sy dah join segmen ni :)

http://ibnunaeem.blogspot.com/2011/08/semarak-ramadan-7-segmen-sahabat.html

Jerung Gergasi said...

http://www.izzudin.com/2011/08/segmen-sahabat-ramadan-bersama-eddy-syrol/

hah aku pun menjoinkan diri jugak ..hehehe

eddy syrol said...

thx bro jerung (~_~)