edDy sYrOl

Friday, August 5, 2011

cerita zaman dulu

sekadar gambar hiasan

harini nak cite satu cerita yang akak2 aku ceritakan ketika kami semua duduk berkumpul sambil bercerita cerita2 masa silam... berapa banyak cerita lah..huhuhuhu...

begini, disuatu pagi yang damai,burung2 pun berkicau2 dengan gembira mencari makanan.. lalalala... ada lah seorang mamat ni nama dia A (bukan huruf sebenar..habis tu huruf sebenar ape?adehhh...). A ni jenis lelaki yang suka buat lawak tau. dan lawak dia memang menjadi dan sangat berani. dia ni merupakan pengawas kat sekolah dulu. ada satu hari tu, terjadilah perjumpaan pengawas. perjumpaan tu dipengerusikan oleh seorang cikgu lembaga pengawas bernama Cikgu Atan (bukan nama sebenar). alkisahnya, cikgu Atan ni tanya lah dekat semua pengawas yang hadir, ada yang volunteer nak cadangkan nama dia sebagai pengawas? dengan selamba si A ni mengangkat tangan dan berkata..

"Saya!"
"Nama kamu siapa?" tanya cikgu Atan
"Nama saya Atan." jawab A selamba.. nak dijadikan cerita, sepanjang perkhidmatan cikgu Atan di sekolah itu, si A ni bagi cikgu Atan adalah bernama Atan.. hey..berdosa tol kau A...

si A ni kata kakak aku pernah ler cerita kisah dia bercinta dengan seorang awek. awek ni cantik dol.superb....kulit licin putih yum3x... eh..pose pose... so nak dijadikan cerita, pada satu hari diaorg ni plan nak dating kat satu taman. si gadis ni dah sampai dulu lah kat taman tu menunggu si A ni yang lom lagi sampai. si gadis ni duduk lah di sebuah kerusi sambil menyanyikan lagu Cinta Muka Buku (ini tipu..!). pada satu ketika, si A ni sampailah. dia datang dari arah belakang, dengan dada yang berdebar2 sebab julung kali nih dia nak dating ngan awek dia ni. bila hampir sampai ke bangku tempat awek dia duduk tu, dia nampak si gadis korek hidung dia, kemudian memintal-mintal sesuatu yang dikorek dari hidung tu dengan menggunakan dua jari,lalu di lapkan di bawah kerusi.... omaigodddd..................! menurut si A, start dari haritu, dia reject gadis tu walaupun gadis tu lawa...

kesimpulan untuk gadis : jangan buat spoil kat tempat awam, nak buat spoil sembunyi2 sikit.
kesimpulan untuk lelaki : terimalah kekurangan dan kesepoilan pasangan anda =.=

kesimpulan umum : jangan lap najis kat bawah bangku, pengotoq tau!!!
kesimpulan khusus : buang segala kekotoran sebelum dating.. okbai!!

7 comments:

Anum said...

saya setuju

Mesin Taipku said...

aiyoo.. he he he

hyz said...

mcm x berapa paham... ke pale otak saya dah x betol sebab pose? argghhhh x paham....

izfanora said...

hahaha.. batal puasa korek hidung !

eddy syrol said...

anum : mana satu awk setuju tu? :P

mesin taip : huhuhu

hyz : baca lapan kali mesti faham t..hehehe

izfanora : ni kisah time bukan bln pose lah..huhuhu

hawiz said...

muahahaa..

logorithm said...

Har har har! Iye ker ini kisah benar?


Terbaru dari Logokoko:

[U] Logo MRT:  Promo Video - Undi anda diperlukan!