edDy sYrOl

Monday, August 29, 2011

simbah asid kat kao..!


Assalamualaikum... selamat pagi semua... insyaAllah harini last day kita berpuasa. but tak sure lagi, sbb mlm ni tgk dulu lah anak bulan. tapi kalau ikut perkiraan juga kalender, esok lah raya (30 ogos 2011).

risau bila baca berita sekarang ni. orang zaman ni kalau marah, terus nak simbah asid. nak buat jenayah pun nak simbah asid. apa ni? dah hilang kewarasan akal ke apa? dah takda moral dalam hati ka?

kesian dengan mangsa. kalau dekat badan mungkin boleh di sembunyikan lagi kesan asid tu. ini dekat muka. kejam tu...!! kalau ikutkan hati aku yang kesal dan marah ni, aku nak saja simbah try tengok dekat muka penyimbah asid tu. biaq pi dia rasa mcm mana orang yang dia simbah tu rasa. tak banyak , aku nak titis je lah setitis dua kat muka dia.

hey KAU penyimbah asid, ko takde rasa kemanusiaan ka? ke kau dah gila?ada wayar yang dah putus dekat kepala ya? jangan lah buat benda2 macam tu. tak baik lah. fikirkan lah masa depan mangsa tu.

harap2 lepas ni, penjualan asid tidak terlalu di permudahkan. pihak berkuasa kena ambik serius hal ni. trand simbah2 asid ni dah macam jd budaya pula. harap si penyimbah asid dikenakan hukuman berat, sesuai dengan beratnya kesa psikologi yang akan di tanggung oleh mangsa simbah asid.

p/s : aku kalau marah paling2 aku maki ko je lah, takde sampai simbah2 asid.

3 comments:

Anum said...

macam2 kan sekarang nie

Azham Vosovic said...

dulu saya selalu simbah asid kt kereta olecturer...tapi sekarang dah insaf (hahah, bajet!).....

rAy jR...@...Aliff said...

slm syawal....