edDy sYrOl

Wednesday, August 31, 2011

top 5 : juadah raya kegemaran

1. soto ayam.. memang suka gila makan soto ayam. kalau di sini, memang jarang org buat juadah ni di hari raya. tp kalau di restoran2 banyak lah..rumah kawan aku mesti ada juadah ni..sgt best!


2. ayam masak merah... umpama menu wajib di hari raya kalau di rumah aku. my mum suka masak juadah ini.tahun ni, walaupun bonda jauh di mata, tapi my brother telah merealisasikan masakan ini. tp, kalau ayahanda ada, bonda mesti masak satu lagi juadah ayam yang tidak peda sebab my ayahanda tidak suka makan pedas.sangat anti-pedas..

3. kek batik... my brother paling terror buat yang ini. mesti ada kalau time raya. sapa nak dtg lah rumah.

4. kek coklat lembap... ramai org pandai buat kek coklat, tp jarang yg boleh buat kek coklat lembap. ada rahsianya. bestnya kek coklat lembap ni rasa dia lembap2 dan lemak. sedap di makan di mana saja..okbai!

5. tart nenas... banyak2 biskut, ini antara yang memang jadi pilihan aku. sebab apa? sedap kot yang ini. ada tart2 dan biskut dia rapuh.. rapuh ke? cam tak sesuai ayat ini...

p/s : raya ni nak tambahkan berat badan sehabis mungkin... selamat hari raya (~_~)

5 comments:

Saiazuan said...

sodap2 ni.. tp skrng tgk nk mee kari.. sodap lak rasa klu dpt tu

eqbalzack said...

pic 1 tu yg paling best!

eddy syrol said...

marilah kita memakankan diri

Azham Vosovic said...

I suka soto! I suka soto!

Azham Vosovic said...

I suka soto! I suka soto!