edDy sYrOl

Saturday, December 17, 2011

Top 5 Lagu Syahdu Pilihan ES


lagu-lagu syahdu biasanya boleh membuat kita terbuai dalam lena perasaan *ada ayat cam sastrawan tak? hohoho... berikut merupakan edisi top 5 lagu syahdu pilihan ES. bukan pilihan kaw kaw tau.. buwahahahaha...





Top 5
Tajuk : Kapsul
Penyanyi: Stacy AngieLink
Why? : sebab lagu ni dari aspek lirik dan dan melodi memang match. intro pun dah buat korang rasa nak terus mendengarkan sampai habis. walaupun suara stacy agak pop/rock, tapi lagu ni sesuai dia nyanyikan.sedap je.syahdu je.

Dengar di SINI


Top 4
Lagu : Kau Pergi Jua
Penyanyi : Adam Ahmad
Why? : walaupun lagu ni dah banyak versi, penyanyi ori jugalah yang match dengan lagu ni. melodi sempoi dan slow2 pop sikit kot (ye ke?), dan senang nak diingati.lagi satu versi yang seronok dan syahdu di dengar ialah versi Dayang Nurfaizah. memang syahdu.

Dengar di SINI


Top 3
Lagu : Berhenti Berharap
Penyanyi : Shila On 7
Why? : first aku dengar lagu ni, aku rasa mcm dah jatuh hati dengan lagu ni. nasib baik zaman tu aku tak memiliki hp canggih boleh letak true tone or mp3 mahupun mp4. kalau tak ni dah jadi ringtone dowh.lirik dia memang puitis. sangat2 puitis. aku pulang.... tanpa dendam... memang syahdu.

Dengar di SINI


Top 2
Lagu : Biarlah Rahsia
Penyanyi : Siti Nurhaliza
Why? : first aku dengar lagu ni waktu Anugerah Planet Muzik kat singapore. memang lagu ni time tu baru sangat2 keluar. radio pun tak main lagi. mengisahkan seseorang yang rasa kehidupan peribadi dia tak perlu di war-warkan. apa yang orang cakap, tak semestinya betul hanya dia sahaja yang tahu. lantas ku ungkap, ku putuskan, biarlah rahsia. sangat syahdu.

Dengar di SINI


Top 1
Lagu : Dari Jauh
Penyanyi : Nabil Zamanhuri
Why? : melodi sangat-sangat cool. suara nabil sesuai dengan lagu ni. lirik kekecewaan seseorang yang sanggup korbankan kebahagiaan diri demi orang yang disayangi. bak kata orang2, cinta tu tak semestinya kita miliki. tengok orang yang kita cintai bahagia dan mencintai mereka dari jauh pun dah memadai. sadis3... memang super syahdu.

Dengar di SINI

p/s: pilihan korang lak apa? (~_~)

12 comments:

alif ismail said...

salam...

lamanya tak datang sini,

alang-alang datang ni nak jemput untuk ke ruangan ni...

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/lelaki-jambu-vs-lelaki-macho.html

nasha sanza said...

suka biarlah rahsia..

luqman zakaria said...

stacy best!v hikhik~

alif ismail said...

terima kasih ye sbb sudi beri pandangan...

tentang doodle tu, bole je kalau nak suh alif jadi penaja..

tapi alif kene tahu lah karekter doodle yang camne yg dikehendaki.

OK??

ape2 drop je comment kat blog alif k..

Joe_Hans said...

suka stacy & ct... hohohoh

FAREEHA ABDULLAH said...

sy suke adam ahhmad tuh..hikhiik..

FAREEHA ABDULLAH said...

sy suke gak yg lagu kau pergi jua.. hurmm,,,sedih tu..

Kaki Wayang said...

Blog anda sudah diiklankan secara percuma di sini..sila lihat Image slider..

http://informations-the.blogspot.com/

hyz said...

wah ada jugak top 5. hehehe... suke kar pergi jua versi dayang nurfaizah. lalalalalala

c'axoera said...

sedeeeeehhh nyer pic yang memula tu :D


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

Papa PUSS said...

Salam

Gambar atas sekali tu
gambar real ES ke?
Terbaek lah.. Kena sgt dgn entry :)


Follow here..
Hope hit me back.. Thanks..:)

amny said...

eh eh... pix sape yang crying atas sekali tuuu >.<