edDy sYrOl

Friday, January 27, 2012

Breakfast: spaghetti

Ni spaghetti buatan aku. ekceli, kalau nak senang, toksah nak tumis2 dah boleh mkn. rebus sahaja mee spaghetti tu, kemudian tuang sos dia. siap boleh makan. tapi kalau kaw rajin sangat, boleh lah main tumis2. hiris bawang sedikit (aku tak suka bawang sangat) dan hiris halus lobak merah, bagi lobak tu kecik2 seni.

ni daging burger ayam. hancurkan dia. boleh?
bila semua dah ready, panaskan minyak dan masukkan bawang merah tadi. bila dah naik bau, masukkan cili giling sedikit ye. then masukkan lobak kemudian burger ayam tadi.kemudian masukkan sos khas spaghetti, aku guna kimball sos. gaul gaul gaul sampai sebati dan masak.


dah siap! bolehlah makan.

p/s: gigih tau masak pepagi buta =.='

7 comments:

[k]o{q}i[n] said...

x susah pun wat western food ni sbnrnye

diarinadiaa said...

spagheti tu my feveret tau!!! kalau malass gila nak masak,makan tu la jwbnya!! nyum!!nyum!!

Rapunzel Cikilolo said...

ooo pakai daging burger rupenye :)

Umar said...

tak tipu. spaghetti cepat nak masak!

keeya mustafa said...

wokey,,try untuk guna daging burger..love this the awesome food!

Yuyu Ashari said...

wah, geram tengok. sedap nih. tengs BTW, boleh tiru resipi ni. :)

QaRr JaliL said...

pergh..ini terbaik! alamak tgk ni pun dah terliur..
btul woo..wa cakap sama loe.