edDy sYrOl

Tuesday, February 14, 2012

Eddy Interview Retis: Mari paksa Aslann As sebut R

Jadi student jangan ponteng kelas
Nanti Dapat ilmu tak bererti
Kini tiba giliran Aslann As
Mari sama-sama kita dekati

ES ingin memperkenalkan blogger yang bernama Aslann As. mesti ramai dah kenal dia bukan. Mari ikuti temubual ES dengan dia.

1. Boleh berikan ekspresi anda tentang dunia blog?

Aslann: Ekpresi? Wajah ke ni? Macam ni >>> ƪ˘)┐ ƪ˘)ʃ ┌(˘˘)ʃ

2.
Bagaimana anda boleh memulakan dunia blog?

Aslann: Di mana ada kemahuan di situ ada jalan, di mana ada jalan, di tepi jalan pasti ade orang jual durian. Boleh terima tak jawapan ni. Yelah. Yelah aku serius. Mula blogging sejak 2008 sebab terpengaruh dengan rakan sebaya. Konon-konon ada blog ni cool. Cool ke ade blog?

3.
Siapa sahabat anda yang sama-sama berkongsi minat dalam dunia blog?

Aslann: Ramai ni, perlu nak sebut sesatu ke ni? Karang tak muat 1 page kene see next page. See aku taip intro jawapan pun dah makan 2 3 line. Jilaka sungguh.

4. Apa tajuk entry anda yang paling banyak mendapat respond pembaca?

Aslann: Oh paling banyak adalah, sila tengok kat post popular aku di blog ye. Mih mih mih. Yang pasal Fatin Liyana dan ex aku, Lisa Surihani.

5.
Apa yang anda fikirkan sebelum tidur?

Aslann: Kene serius ni nak bagi jawapan soalan ni, selalu sebelum tidur akan baca doa tidur, so akan ingat Allah, fikir tentang hari siang dah aku lalui dan mengharapkan hari esok yg lebih baik.


6. Gambarkan diri anda dalam satu ayat.

Aslann: Seorang lelaki yg tinggal di Asia, memiliki rupa paras yang tak seberapa, tidak serius dan kurang mahir menyebut huruf R dengan betul.

7.
Apakah warna yang menggambarkan diri anda?

Aslann: Warna apa ntah, purple kot. Purple ke merah-merahan pink biru. Ah banyak plak colours yg keluar.

8.
Andai anda dinobatkan sebagai Perdana Menteri, apa perkara pertama yang anda ingin lakukan

Aslann:
Letak jawatan. Gua tak layak.

9.
Siapakah blogger yang anda ingin sangat temui?

Aslann: Gua nak sangat jumpa Fatin Liyana. Fatinnnnnnnnn! Sudikah awak nak berjumpa dengan sayaaaaaaa....???? >.< [url : honeykoyuki.blogspot.com]

10.
Akhir sekali, Ucapan istimewa anda. Silakan

Aslann: Saya ingin mengucapkan selamat hari istimewa kepada orang-orang yg istimewa, semoga anda adalah orang-orang yg istimewa di antara yg teristimewa. Wa wa wa.


Link

URL Blog Aslann: http://aslannosf.blogspot.com/

Terima kasih buat Aslann sebab sudi meluangkan masa dalam segmen ini. Marilah berbondong-bondong terjah blog dia.

editor: Eddy Syrol

P/s: Sebarang komen dan saranan boleh emailkan kepada eddy86bloke@gmail.com

15 comments:

CekbOlat-bOlat said...

hahaha.. kelakar !

MawardiYunus said...

hahhah terbaik r bro... saya pollow blog ni ya.. :)

[k]o{q}i[n] said...

dia mmg sengal di blog, di fb, di twitter dan dimana-mana aje dia berada... sekian

Mohd Khairi Khadzir said...

tetap dgn perangai mcm tu hahaha ... dr zaman sekolah dulu kot ..

eddy syrol said...

bolat: kann... jawapan tak tahan ok

mawardi: tengs :)

koqin: mesti selalu lawat2 laman maya dia ye?hehehe

khairi: satu skolah ke?

hawiz said...

haha..lan3...ihhih.retis tersohor tuu

Hans said...

hahaha
jawapan2 dia cool :-)

Mohd Khairi Khadzir said...

yup 1 skolah . form 1 sampai form 3 lain kelas ..form 4 & 5 satu kelas. .. happening woo die ni.cm2 bende die nk ckp...suke sakat org HHA

Fendy said...

wow..retis tu...

eddy syrol said...

hans: pening dgn jwapan dia ok..hehe

khairi: ohh..patut r.. ada rakam tak dia sebut huruf R? hehehe

fendi: sgt retis ye...

Mohd Khairi Khadzir said...

xde rakaman tapi slalu dgr & jadi bahan kat kelas.. AHHAHA

aslann as said...

thanks eddy!!!

<<< sebenarnya seorang yg serius.. serius serius.

Miss Butterfly said...

lalann memang sempoii.. hohO~

mieza said...

amboi, jawapan dy buat org nak tersenyum senyum kambing..

Affan Ruslan said...

takleh sehut huruf R, sama mcm lisa surihani la hehe