edDy sYrOl

Thursday, May 3, 2012

Keguguran: tabahlah kakak


Baru dapat sms pagi ini, akak aku cakap yang dia keguguran. sedih lak wase. kalau kaw kaw ingat aku pernah buat entry tentang anak menakan aku nama emil, yang keguguran ni mak dia, merangkap bakal adik dia lah.

Menurut akak aku, dia kalau mengandung mesti ada pendarahan. dua kali dia mengandung, memang akan berlaku pendarahan. Tetapi yang kali ini, pendarahan sangat kerap dan agak banyak berbanding sebelumnya. aku pun tak reti sangat hal-hal ini.

Harap akak sulung aku tabah menghadapi dugaan ini. Anak itu satu rezeki yang tak ternilai. kedua-dua akak aku memang berusaha keras untuk ada anak. macam akak kedua aku, dia baru je ada sorang anak yang now dah umur 6 tahun. harap-harap selepas ini, kedua-dua mereka dikurniakan lagi rezeki memperolehi zuriat. kadang-kadang pelik dengan sikap manusia-manusia di luar sana yang buang bayi, dera anak bagai. mereka-mereka ni tak mensyukuri rezeki dan nikmat Allah beri. sangat rugi hidup kalian yang kejam itu ye.

Semoga akak dan family kuat menghadapi dugaan ini.

P/s: zuriat itu satu rezeki pemberian Allah swt yang tiada tara nilainya. click SINI untuk VOTE aku bagi digi wwwow award. tq

14 comments:

hawiz said...

harap kakak pokcik eddy tabah dan sabar...

azie namico said...

Kuat semangat dan terus berusaha...for your sister..

eddy syrol said...

semoga... (~_~)

eddy syrol said...

tq azie

Syakir Rahman said...

harap bersabar la... mayb ada hkmah disebalik kejadian tuhan ni

eddy syrol said...

ye.. perlu bersabar

Abg Stalker said...

rahim x kuat kot.sabar la..cuba srh dia jmp doktor pakar k.rs nya ada jln keluar.sume yg jd ada hikmah eddy.takziah abg ucpkn.

eddy syrol said...

tq abg (~_~)

CIK CHIPSMORE said...

sedih nye..sian kat kakak edy.. xper suatu hari nnti iye akn dpat gak baby len..rezeki sume dah tuha tentuan..tp akk edy gugur tu kndungan dah bape bulan ek??

eddy syrol said...

cik chipsmore: tak ingat lah.. tp dlm dekat2 hujung tahun after hari raya dia nak melahirkan dah...

CIK CHIPSMORE said...

la yer ker??kalau cm tu lebih kurang dalam bulan 6 or bulan 5 lar..kire dah besau dah baby uhh..sian nyee..

eddy syrol said...

cik chipsmore: kata akak, time gugur tu, baby tu besar ibu jari je...

CIK CHIPSMORE said...

haa??la yer ker..kikiki salah pengiraan lak..xper..hope akk awak cepat sembuh ok

Tracey said...

Hm...sya penah baca ttg ni. kene jage sistem peranakan.. pantang minum minuman bergas, pastu kalau boleh jgan angkat yang berat2...cuba makan madu asli. yang betul2 asli. :)