edDy sYrOl

Thursday, August 9, 2012

Hampir Terbabas


Rabu lepas, mean kemarin lah ya.... Pokcik and my bro gigihkan diri untuk membuat pasport. ext week dah nak fly. Baru terasa nak buat minggu ni kan...

Nasiblah sekarang ni kalau buat pasport kaw boleh tunggu sejam, dah siap. So, boleh tahan jugalah ramai orang yang datang buat pasport. Maybe nak bercuti sukaria atau ada urusan di luar negara. Kaw tahu lah zaman sekarang ni, orang naik kapal terbang macam naik bas saja. Tapi, kalau nak ke brunei pakai jalan darat pun kena pakai pasport ok...

Maka, dugaan nak hampir aidilfitri ni lagilah. Dekat bandar ni aku rasa macam dah ramai manusia yang tak bekerja. Kaw bayangkan lah pukul 3pm boleh sesak jalan raya. What do you expect? huhuhu...

Balik dah pukul 5pm kot. Lagilah jem, ditambah masyarakat balik kerja dan ada kerosakan kereta di tengah-tengah alam. huhuhu... Di satu kawasan perbukitan, pokcik terlelap. Serius terlelap dalam 5 saat. Bila pokcik sedar, dah hampir nak langgar divider. wow!! terhuyung hayang kereta tersebut... Alhamdulillah, Allah swt memberi izin agar tidak berlaku apa-apa. Syukur....

Moral untuk pokcik, setelah insiden itu, lebih berhati-hati membawa kereta. Malang tak berbau...

p/s: Kalau rasa mengantuk, silalah berehat sebentar

5 comments:

p!q4h b@guss said...

sempat lagi pokcik nak tidoq? ish3.. hehe
btw, pokcik nak fly p mana?

hawiz said...

hati2 lain kali...=)

Azham Vsvc said...

syukur...nasib baik terjaga hehehe!

Hans said...

haih pokcik
nasib xada apa2
alhamdulillah

hafiz hafizol said...

pokcik nanti nak drive jgn lupa baca doa tau. =p