edDy sYrOl

Saturday, December 1, 2012

Mimpi ke Sandakan

ini tiket Sdkn - KK

Pada 21 November 2012, aku, akak dan abang ipar terbang ke Sandakan. Sebuah daerah yang berkembang maju di Sabah ini. Bukan bercuti ok, tapi abang ipar menjalani pembedahan hempedu. At first akak cakap nak ajak aku, naik flight pula ke Sandakan, diri ku terasa seperti bermimpi (over kan ayat).

Dah lama member aku Donn ajak aku datang Sandakan jalan-jalan tengok tempat lahir dia. Tapi aku selalu cakap "tak boleh naik bas". hohoho..kekwat kan!! bukan sebenarnya, tapi aku memang takut naik bas untuk perjalanan jauh. Sejak aku tengok berita kemalangan bas yg sampai penumpang mati putus kepala. Jadi macam fobia pula. Donn suh naik flight, gile kaw mahal..!! so, bila akak ajak temankan, aku memang rasa seperti mimpi. 

* panjang mukadimah kaw pokcik..!! hewhewhew


ini hidangan dalam flight sdkn - kk




ohsem view


Waktu berada di sandakan, bestfriend pokcik Donn dan bro Rosman yang banyak tolong. Bro Rosman sudi pinjamkan kereta dia untuk kegunaan ulang alik kami dari hotel ke hospital, padahal tak la jauh sangat. Ada maybe dalam 1000 meter kot. Donn banyak bawa pergi jenguk tempat-tempat menarik di sandakan. 

Pokcik nak ucapkan ribuan terima kasih buat Donn dan bro Rosman sebab sudi sambut kedatangan kami bertiga. Juga buat Cikgu Shikin sebab sudi jenguk kami dekat hospital. One day, pokcik nak datang lagi untuk bercuti kot, sebab ni datang bukan untuk bercuti. Tapi untuk pembedahan abg ipar. Alhamdulillah, sekarang abang ipar dah ok dah... Cuma banyak kena pantang makan lah. 

 


Balik dari sandakan jiran bagi kuih muih ni. Enak..!! pokcik makan sorang je hokey..hahaha... Sampai habis :p







Colorful chocolate candy... dan asam apa tah aku dah lupa... beli dekat KKIA sebelum balik rumah.



p/s: Sandakan..!! tunggu mimpi aku seterusnya...


4 comments:

luqman zakaria said...

xpernah g sabah,,,huhu

hawiz said...

wahhh..besnyerr..!!

eddy syrol said...

luqman: mai r dtg sabah

hawiz: best3...

OUTBOUND MALANG said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Memaafkan adalah cara balas dendam yang paling mulia.