edDy sYrOl

Thursday, September 26, 2013

Berdoa Ketika Disakiti


Pernahkah anda disakiti? Pasti..!! ataupun mungkin tak pernah rasa disakiti. pokcik ada terbaca something yang sangat menarik ketika pokcik main-main google ni ha.

Kata-kata dari seorang anak muda yang mendengar nasihat ibunya.


gambar hiasan


Ibu pesan: balas setiap orang yang menyakiti kamu dengan doa. 

Doa kita: Ya Allah, semoga orang yang menyakiti ku tidak merasa disakiti, semoga mereka diampuni dan kelak masuk syurga. 


Namun, disebalik kata-kata ini, pokcik rasa nak tergelak juga lah bila ada satu doa yang mirip dengan doa di atas.Katanya "Ya Allah, semoga orang yang menyakiti aku tidak disakiti, diampunkan dosanya dan SEGERA MASUK SYURGA."

Boleh tak anda-anda sekalian dalami maksud doa yang kedua iaitu pada ayat terakhir? hehehehe... maksudnya SEGERA MASUK SYURGA = semoga cepat mati.

Erkkk...!! jangan ikut doa yang kedua ya. Amalkan sahaja doa yang pertama..

p/s: orang yang baik pasti mendoakan yang baik-baik.

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

setuju ngan pesanan ibu

Nurmujahidah Ismail said...

adess,,, yang kedua tu,, lawak,, hehe

Vee Lea said...

Hahaha. I got that. LOL.

And yes, bila disakiti harus mengampuni org tu sebab kita takda hak and power nak balas org kn :)

hazwan hairy said...

nice sharing pokcik..

aida azali said...

hehe betul jugak kan :D