edDy sYrOl

Wednesday, April 20, 2011

HELP ME kengkawan


tulung..tulung.............!!!
eh lupa, Bismillah dan Assalamualaikum..morning semua..
ok direct kepada story pagi ini, ekceli semalam lagi aku menerima problem ini. nampak tak pic kat atas tu? itu lah yang terjadi kepada laptop kakak aku (yang selalu aku guna buat tenet). tgk tang connection internet, problem kan? limited or no connectivity. cane ni?

semalam dah bagitau dekat hawiz, dia kata dia tak dapat nak tolong 'coz dia tak nampak masalah tu depan mata dia. ni ni pokcik eddy tunjukkan pic, hope dapat lah bantu ek? ekceli aku dah try buat banyak benda...aku repair automatically (korang tau kan maksud aku repair cane? lihat pic paling bawah), but still tak berjaya juga. haishhh..tension aku..

sebenarnya aku nak kene mengaku ni yang aku mmg tak reti sangat nak buat benda2 berkaitan ICT ni. basic je lah kan aku reti. tu pun harem tak mahir dowh... ekceli aku fikir ni masalah pada modem, tp rupanya tak sebab laptop abg aku leh je dengan lancarnya men-detect coverage wifi tersebut (sebab now aku guna lappy abang aku). aku takde lappy sendiri ok.


so for those yang power giler ilmu dalam bidang ni, leh tak tolong I yang tak reti sangat ni..keh3x.. (blushing muka mcm udang kene panggang)...

p/s : pening kepala sebab semalam dah hampir 100 kali connect ---> disconnect ---> connect ----> disconnect (~_~)

3 comments:

Tuan Muda Naim II said...

tutup modem on balik la

eddy syrol said...

tak boleh r noim...dah cube tp still cenggitu gak

hawiz said...

sori la lmbt tgk blog ko..nk bw pon xsempat..huhu...problem nie ker?..mcm naim ckp tu xjd eh??biasa wat cmtu jer?..pastu restart laptop..