edDy sYrOl

Friday, April 22, 2011

lama itu best



apa kata korang tentang tajuk entry ni? hehehhe... mcm ni, aku just curious dengan ramai orang yang memang sayang kepada barang lama milik mereka. contoh, bantal busuk yang dah 12 tahun, lemet noim tu pun kompom dah lama, selimut, tuala dan banyak lagi lah benda-benda yang dah di simpan lama tapi takleh berenggang dengan mereka. nape ek? maybe ada nilai estetika kot. keh3x..kenangan2 yang tak dapat di lupa.. kenangan? hayooo...

mcm anak buah aku, selimut dia yang dah berlubang sana-sini, dengan nipisnya MasyaAllah, masih lagi dia sayang.masih lagi dia nak simpan. konon best bau dia. dan lembut kain dia. memang lah lembut dah nak rabak kan..hehehe..

well, manusia memang penuh dengan sikap penyayang.sebab tu lah, benda2 yang ada nilai estetika ni masih menjadi simpanan. menarik lah...

p/s : takde satu pun barang2 yang aku sebutkan tadi yang jadi simpanan dlm tempoh yang lama.kalau boleh dapat yang baru, mestilah aku nak yang baru..hehehe (~_~)

5 comments:

hawiz said...

wahaha...betol la..lama tu best...sbb dh biasa dngn bnda tu..tp klo rokok tu..jgn la eh..opss..hahaa..xde kene mengena..wahahaaa

Tuan Muda Naim said...

lemet aq gak yg kena..minx2 x masuk paper

Natasha Farina Arifin said...

Hi saja blogwalking.
Saye follow u! nice belog & very-very much nice entry!

misSbLurRy said...

banayk brg2 yang boleh aku simpan dalam muzium...sayang wooo lagi2 pakai duit sendiri plak kan

eddy syrol said...

hawis : ko memang out of topic..hehehe

noim : lek lu...

natasha : thx ya..t saya jenguk blog anda :)

blurry : betul tu..sbb pakai duit sendiri lah lagi sayang kan