edDy sYrOl

Monday, April 11, 2011

pagi jangan down

Assalamualaikum... selamat pagi semua...

hari ini hari isnin, april, 11 2011... biasanya hari isnin ni orang akan rasa semangat nak pergi kerja. bukti? tengok lah jalan raya, sure jem yang teramat teruk di hari isnin. samalah cam hari jumaat, orang semangat nak balik kampung, again akan jem lah jalan raya....

ada juga orang yang rasa malas menghadapi hari isnin? kenapa? ntah la...maybe those people anggap hari isnin peralihan kepada hari bekerja dari hari berehat2 di hujung minggu. for sure lah rasa cuak sket kan.. tp tak boleh la, kena semangat juga.. pagi isnin anggaplah sebagai pagi pintu rezki..mesti korang terus semangat after this menghadapi hari isnin yang permai... (matilah ayat aku)....


mcm aku, secara peribadi selalu mengharapkan hari isnin adalah permulaan perkara-perkara yang baik. mmg sangat cuak lah bila bangun pagi hari isnin rasa down.. apatah lagi kalau hari sebelumnya ada benda yang spoil mood kita, pasti isnin akan jadi a bit down down down down... how to come out from this? fikir je la benda +ve.. biaq pi benda2 semalam yang negatif... cari perkara2 +ve yang berlaku hari semalam, mesti ada punya.... InsyaAllah semua akan ok..

P/s:- pagi ni aku rasa apa? rahsia....

3 comments:

mr_mrs mikko said...

huhu..
slalu hari isnin keja menimbun.
hihi.. :)

xmo dah down d pagi isnin.. chill babeh(ceaaaa, pdhl dlm ati)

hawiz said...

pehhh...ayat..ahahhaa..

eddy syrol said...

mikko : kan..kene awake

hawiz : power tak ayat kawe?