edDy sYrOl

Thursday, April 21, 2011

semua jadi baik?

Bismillah-arrahman-arrahim...
Assalamualaikum...

walaupun tidur lambat semalam, Alhamdulillah mendapat pertolongan dari Yang Maha Esa untuk bangun awal menunaikan kewajipan-Nya. waktu yang cukup singkat semalam, tapi banyak perkara yang berlaku.

thanks to haikal 'coz dengar masalah aku. he told me lelaki tak boleh menangis, buruk. tapi lelaki kan manusia juga, fitrah manusia menangis. malah menangis itu menimbulkan rasa tenang. and he realized, dan cakap boleh menangis, tapi lelaki tak boleh menangis lama sangat. kejap2 cukup la... ermmm...ok..


b'coz of sleepless, kepala aku jadi pusing pening2.. sakit sangat. sempat sambung tido pagi ni kejap je. kan tidur selepas subuh buat kita kurang rezki. aku taknak lah kurang rezki. aku nak juga lah rezki yang murah. so, aku tido kejap je tadi. layan je lah sakit kepala ni.

dan disebabkan tak makan, perut meragam pulak. gastric lah ni. padan muka kau eddy..!! ni kalau aku makan confirm muntah hijau. sape pernah gastric? bila jus gaster dah naik tekak, makanan yang korang makan di tolak balik. aku tak sure lah betul nama jus gaster tu, kalau salah mintak maaf r. but, perkara ni jadi dengan aku semenjak dua menjak ni. bila aku lambat makan, mesti jadik. muntah, memang menyakitkan. imagine lah makanan yang korang baru kunyah dan telan, yang tak berapa nak halus keluar balik ikut anak tekak dan hidung, sure lah sakit. takpe, jap lagi aku makan bile rasa perut dah selesa sikit. minum air suam2 dulu.



sebenarnya aku risau. risau dengan keadaan dia. maybe dia tak tahu aku risau macam mana. tapi takpe, semua dah jadi ok pagi ni. ok ke? aku pun tak tahu apa isi hati dia. ni semua sebab member2 FB lah ni. laman sesawang ni kadang2 memudahkan , dan kadang2 menyusahkan. kadang2 boleh menyebabkan salah faham, mcm yang jadi dengan aku ni. kalau lah aku boleh rentap keluar hati dan jantung aku ni, aku nak tunjukkan pada dia, nak dia tengok nama-nama yang ada dalam hati ni. mesti salah faham dia boleh hilang kan...

harap semua akan totally baik. aku taknak dfikir banyak sangat, nanti aku boleh mental masuk hospital gila lak. tanak masuk tpt mcm tu (Ya Allah simpang semua tu). bagi aku, yang penting aku yakin dengan diri aku sendiri, dan akan buktikan yang aku memang sayang sangat2 kat dia.

p/s :- betul juga hidup ni mcm roda, baru sebentar rasa gembira, tak sampai sehari boleh bertukar duka.. sebagai manusia, kita kena selalu sabar.. (~_~)

4 comments:

AZRUL AZMI said...

hehehehe.... moga cepat sembuh la sakit perut tu yer... dan semoga dapat kembalikan keadaan seperti sebelum ni... i think, it's gonna be okay... If God willing..

eddy syrol said...

terima kasih incik azrul azmi :)

hawiz said...

ish2..dah tau ade penyakit...mkn ler beb..adoyai...

eddy syrol said...

baiklah sepol