edDy sYrOl

Tuesday, April 12, 2011

wahai MAK CIK viva

BTW, nak di jadikan cerita, hari ni aku agak kompius dengan sikap seorang makcik ni.. pada suatu hari, ketika burung2 berkicauan mencari rezki (tingtong), aku parking la kereta dekat tempat parking la kan..takkan dalam mini market pulak... so aku nak gi tanya empon aku siap ke lom... habis la sok sek sok sek kat kedai empon aku balik la dekat kereta 'coz ada urusan lain nak di buat...

adoyai... ada viva putih block kereta ceq lah..ni takleh jadik ni... start enjin kereta, tekan hon tet tet tet tet... takde yang datang...so aku hon lagi kuat... so ada lah abang baju hijau yang tengah isi air RO dlm botol besaq dia tunjuk mana tuan empunya kereta pergi.. so aku pergi lah nak seligi tuan punya kereta..

ekceli empunya kereta tu tengah duduk kat kedai pinjaman duit.. ayooo... pinjam duit ke? len kali carik la parking... dan dia seorang makcik.. belum sempat aku nak bagi tau dia pasal dia block kereta aku, dia dgn selamba badaknyer berlalu depan aku dan menuju kereta dia. dia start enjin dan blah....

ini bikin panas ni... ko buat salah tanak lak say sorry ke hape.. pandang muka aku yang emsem pun tidak... pelik betul lah perangai masyarakat kita ni. BIKIN PANAS GUA....

p/s : nasib makcik2, ada la hormat sikit...

4 comments:

Pirate said...

bodoh x dpt diajar tue...

hawiz said...

ohohoho...elok r..dier mokcik..ko pokcik..haha...opss..

eddy syrol said...

pirate : rasanya bukan bodoh, tp saje2 buat bodoh... sebab dah jadi tebiat...

eddy syrol said...

incik hawiz ni... ado2 je..kang hang lak aku seligi kang... nak? ngeeee