edDy sYrOl

Monday, June 6, 2011

mee kuah + Laksa home made lagi sedap



sedap tak nengok pic kat atas... tu laksa akak aku buat..ekceli, semalam ramai org kat rumah ni puasa. so mereka2 yang puasa ni pulak terdiri dari kedua-dua akak aku dan suami masing2... so mereka pun melakukanlah sesi masak memasak. so, sebagai org yang tak puasa sunat (ekceli kan sekarang bulan rejab, so di galakkan puasa sunat) aku pun menyebokkan diri lah jenguk dapur. dari kul 4.30 petang lagi aku terhidu bau2an enak dr dapur. bau laksa..nyum3x...

maka aku lah orang pertama yang merasmikan laksa tersebut.... dengan penuh berselera aku melahap disulami dengan air jus mangga...

bila dah buka puasa, aku notice yang akak kedua aku ada bawa mee kuah... o mai GOD...sedap tu... setelah solat maghrib aku melahap lagilah mee kuah seperti picture di bawah...memang superb.. home made tu.....


so malam tu aku memang makan benda2 istimewa saje... korang ade? hehehehe

p/s :- sempat lagi aku makan nasik sebelum tido (~_~)

6 comments:

blackroses said...

wowweee..laksa..sedap

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

laksa mmg kegemaran saya...menu wajib sebulan sekali

epulafea said...

ohai eji jirol.
sihat ke?
saya pun sangat suka laksa yang enak. kalau tak enak saya tak suka. :)

eddy syrol said...

laksa mmg sedap..apa lagi kalau kuah dia di masak dgn sesedap sedapnya...hehehe

ajuryn said...

YA ALLAH,sedapnya laksa kau weyhh.tempunan aku tengok.dah lama tk makan laksa :'(

eddy syrol said...

ajuryn : p r mkn laksa... tempunan tu yang mahal...hehehe..ke-typo-an membuatkan aku ingat pd someone..adehhh