edDy sYrOl

Wednesday, September 28, 2011

hari-hari hari raya

ok fine.! pic di atas merupakan hiasan semata-mata. ekceli, cite sal hari raya ni, beberapa minggu yang dah lalu sangat2, my sister ada buat open house. hari ahad bertarikh errr......... lupalah..!!

so di sini aku menyediakan pics makanan yang enak-enak untuk kalian semua. (~_~)

ya... nampak tak kek ini yang dah serabut. dah kena hiris sana sini citernyer... ni nama dia kek nangka. kek ni first time aku makan. ni idea abang aku, dia memang pakar buat kek lembap. korang pernah makan kek nangka?tak kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.... rasa kek ni rasa nangka =.=

ini pula merupakan juadah yang di bawa oleh seorang tetamu. kak T. dia buat sendiri ok..sekian.. roti dan sup cendawan tu dia buat sendiri. tabik r kak T. sedap. feeling2 obersi aku makan ni.. yang lawak giler, ada sorang tetamu ni dia masukkan sup cendawan ni dalam gelas.then minum mcm minum susu. erkkk... malu bertanya, salah ler cara makan.

ni roti jala. aku yang tebar setelah kakak n akak ipar aku beri tunjuk ajar. eh..cop cop, roti jala ni istilah dia tebar ke? arghhh..sukatilah...

kek coklat lembap. sedap kan? kek coklat biasa aku jumpa di rumah-rumah orang time raya kek coklat span or yang biasa2 je lah. tp yg ini lembap. abang aku pakar buat kek-kek yang lembap ni. walaupun tak tahan lama apabila di letak di luar peti ais, tapi kek mcm ini sgt enak.

ini bukan makanan ye.. ini aku...!! grrr .. aku saja tunjuk slipar tu.. comel kan.. slipar mcm ni aku bawa pg dapur.. ko mampu? tak kannnnnnnnnnnn



err... ni bidio luchiah yang aku buat untuk korang semua... cara menebar roti jala dengan se-sexy mungkin... sila kutuk aku..

p/s : lapar (~_~)

8 comments:

kim heeruul said...

kek nangka fav gua...sedap wo..

mr.syazwan said...

roti jala fav2

=_=

Zam Ijam said...

selipar tuu comel amatt ! tp sy pon hade laa . *xjeles sangad lah ! ^^

zOeY zAu YaH said...

selipar semat haha

hawiz said...

hik2....fuyoo...eddy pndai wt roti jala..nak3!!..

izzad b* said...

ok, cake2 nampak best

lelakiterindah said...

kim salam 'as salam' kat havang, mintak dia kasi resepi kek cekelat, feberet tuh, slalu kita buat tapi tak lembab, apa kena letak pelembab ke? skian ...

eddy syrol said...

ape tu pelembap? huhuhu..tak, ada satu bancuhan yang dia campurkan dgn air panas...tp tak tau bancuhan hape..hehehe