edDy sYrOl

Monday, October 3, 2011

Eddy Interview Retis : Darah Belanda Roxanne

u'olzzz .... bertemu lagi bersama ES dalam segmen Eddy Interview Retis..! alhamdulillah, segmen ni mendapat rating paling tinggi di Malaysia (ayat tak boleh blah). baiklah, siapa personaliti kita kali ini? seorang gadis cantik dari sabah u'olssss.. ES menampilkan seorang Roxanne untuk anda semua. mari ikuti temu bual ES bersama Herniza Roxanne Marcus.

1. apa yang roxanne suka dengan blogging?

Roxanne : boleh tulis apa saja..sbb blog ni online diary kan.kadang-kadang apa yng kita rasa tidak boleh luah kepada orang di luah di blog sahaja.

:p2. sebagai seorang yang bekerjaya, adakah roxanne ada flaxibility masa utk blogging?

Roxanne : memang di akui kalau bekerjaya ni agak sukar mahu cari masa utk blogging.kecuali btul-betul free.


Herniza Roxanne Marcus

3. kebanyakan blogger suka blogwalking (BW), roxanne suka BW di blog yang bagaimana?boleh bagi contoh?

Roxanne : suka BW d blog yang ada banyak informasi, dan kadang-kadang ada yang tulis cerpen...dan orang-orang yang slalu update. contoh blog www.irinenadia.blogspot.com

4. apa aktiviti masa lapang roxanne?

Roxanne : selain blogging, fb, shopping, menonton wayang.

5. ada tidak roxanne masukkan element-element hobby di atas dalam blog roxanne?

Roxanne : tidak ada :p

Eddy : knp?

Roxanne : mungkin rasa terlalu peribadi :p


keluarga sebelah ayah roxanne

6. boleh gambarkan diri anda dalam 5 tahun akan datang?

Roxanne : seorang berkelulusan Phd InsyaALLAH dan pensyarah yg berkaliber :)

7. roxanne berdarah kacukan bukan?

Roxanne : iya

eddy : apa pendapat roxanne tentang pandangan org bahawa mereka yang berdarah kacukan ini bijak.dan roxanne berdarah kacukan apa?

Roxanne : sebenarnya tidak semestinya yang berdarah kacukan ini bijak. semuanya bergantung kepada didikan keluarga dan diri sendiri. saya kurang setuju. Saya berdarah kacukan belanda dan brunei



roxanne cinta buku

8. boleh kongsi satu rahsia yang org lain tidak tahu tentang roxanne?

Roxanne : saya suka menyanyi :p

9. kenapa roxanne semakin sepi dlm dunia blog?tidak rasa ingin kembali aktif menghasilkan entry-entry seperti sebelumnya?

Roxanne : kerana sebelum ini blog saya di ceroboh oleh orang-orang tertentu yang secara tidak langsung menceroboh privasi saya. saya putus asa menghasilkan entry sejak tahun lepas dan berhajat untuk menukar blog

roxanne di kala kecik..tomei...!

10. akhir sekali, ucapan untuk followers anda dan juga buat pembaca Aku&Hidup. silakan

Roxanne : ucapan untuk followers, minta maaf kerana lama tidak update. lagipun entry terakhir ada menyatakan blog saya di perhatikan...selamat berhari raya, dan teruskan berblog. Untuk penginterview, terima kasih kerana sudi menemuramah.:)

begitulah berakhirnya temu bual ES dengan si manis Roxanne. kalau anda semua nak jenguk blog Roxanne, silalah click mana-mana pics kat atas yaw... semoga temu bual ini akan dapat mengeratkan silaturrahim antara blogger dengan lebih ketat (ayattttttt kaw eddy....). bertemu lagi dengan personaliti akan datang.

p/s : tadi aku minum milky tea yang sangat manis =.= rasa mcm kencing manis dah aku.

9 comments:

Amirah Adnan said...

tengah tunggu encik blog neh inteview ai.. kehkehkeh

eddy syrol said...

eh boleh3.... email me at eddy86bloke@gmail.com

nanti kite deal ok (~_~)

IkiN NikisA said...

amboi ! no komen .. (retis ni) huhu :P

Fiq Fikri said...

ramai betul retisss!!!

Annurkasih said...

thnx eddy...:p

hyz said...

cunnnnn..... bijak pulak.... aishhhhhh

meaw said...

auwwww,nak terjah sekarang :)

kim heeruul said...

lu betol2 pi interview dia ke?

Saiful Zaini said...

ohhh.. retis2.. haha..