edDy sYrOl

Monday, November 21, 2011

Eddy Interview Retis: Adibah dan impian sebagai isteri

bertemu lagi kita dalam segmen EIR. segmen yang menampilkan bloggers yang emsem2 dan shantek2. segmen ni sebenarnya dah nak sampai ke penghujungnya untuk musim pertama *kaw ingat siaran tv ada musim2? dan insyaAllah musim kedua akan bermula tak lama lagi. eh, tapi kena tamatkan yang musim ni dulu. so, mana tau musim baru nanti ada poster baru *siapa2 nak sponsor poster silalah hubungi ES segera dan pelbagai pembaharuan lagi kot. kot je lah..

kali ini ES nak menampilkan sekuntum bunga di taman larangan *apa punya ayat lorr bernama Adibah. mari kita ikuti temubual ES dengan cik dieba kita ni.

1. apa yang anda suka dengan blogging?

Dieba : Dieba suke berblogging sebab ia dapat memberi INPIRASI kepada dieba ,
Lagi satu mmg tu hobi dieba sejak mula ade blog ni..huhu….

2. Anda pasti ada komitmen lain dalam hidup. Susah tidak nak bahagikan masa antara blogging dan komitmen-komitmen lain?

Dieba : hmm , rasenye xde kot , sbb dieba mmg duk rumah je…biasa la PENGANGGUR TERHORMAT la katakan..hihi…so xde keje nk buat dieba duk depan laptop & menghadap blog jela…

2. soalan lebih santai, selain blogging, apa aktiviti masa lapang anda?

Dieba : selain berblogging , dieba suke bace novel ,kerana dengan membaca novel tu dieba rasa bahagia sangat-sangat….rasa mcm dieba ada dalam novel tu……
lagi satu dieba suka tidoooooo….hobi tu…hihi…

3. penting tak follower blog bagi anda?

Dieba : penting sangat-sangat… sebab tanpa follower sape la KITE & juga Blog kan….
Lagipun kalu ada follower hidup kita lagi happy, dapat kenal ramai orang….
so boleh la tambah kawan-kawan baru…

inilah dieba

4. Gambarkan diri anda untuk 5 tahun akan datang.

Dieba : maybe da jadi seorang isteri dan seorang ibu kot??
huhu..tu jela..sebab xtahu nak cakap pasal apa...
tapi memang dieba gambarkan itu 5 tahun akan datang kalau di izinkan ALLAH...


5. kebiasaannya, blogger suka melakukan aktiviti blogwalking (BW), anda sendiri suka BW dekat blog yang macam mana? Boleh bagi contoh?

Dieba : Dieba ni tak kisah blog yng jenis macam mana pun semua dieba layan
tak kira la blog GURL ataupun BOY yang penting sweet….
lebih-lebih lagi kalu blog tu yng jenis stail
KOREA & PINKY BLOG….
memang sweet la tu….FEBRET tu…..
family tercinta

6. Seorang lelaki pada pandangan Dieba haruslah………….

Dieba : seorang lelaki pada pandangan dieba harus baik hati ,kuat pegangan agama ,pandai Ambil hati orang tua…yng paling penting sekali kena pandai jaga hati dieba….


7. Apa perkara yang anda ingin sangat kecapi, tapi masih belum kesampaian?


Dieba : Banyak giler yg ingin dieba kecapi ,antaranya…..jeng…jeng….
jangan gelakkan tau….kalu nk gelak gak , biar dieba gelak dulu…
hahaha…..dieba nk sangat-sangat pergi kat ICT ,
seumur hidup dieba tak pernah sampai sana..
nak tahu kenapa dieba nak sangat-sangat pergi sana??
sebab dieba jeles tengok orang ambil gambar kat sana….
sebab diaorang ambik semua cantik-cantik….bila ada peluang nak g ICT mesti ada penghalang….
huhu…sedihnye…. Lagi 1 dieba nak ada moto NOUVO ,

yang paling penting sekali yang dieba ingin kecapi adalah menjadi seorang ISTERI yang solehah…tapi entah bila la dapat….hmm…berangan je lah buat masa sekarang ni…
sebenarnya ada banyak lagi yang dieba ingin kecapi tapi ni jelah yang dieba mampu bagitahu kat cini
Yg lain tu bialah rahsia.
rakan-rakan tercinta

8. Benda yang mesti ada dalam beg anda

Dieba : yang mesti ada mesti lah ,hp,bedak muka ,minyak wangi ,pin tudung, gula-gula,dompet ,tu penting tu. lebih-lebih lagi ada ic dalam tu…dan paling-paling penting adalah barangan peribadi wanita la…dan barangan yang terakhir adalah ,minyak kapak dgn segala ubat-ubatan dieba.

9. Satu perkara yang orang tak tahu tentang Dieba.

Dieba : maybe yang ni kot, dieba ni suka tolong orang yang dalam kesusahan..
walau macam mana orang tu susah pun pasti dieba tolong selagi dieba mampu…
Pantang tgk org susah atau dlm kesedihan pasti nak tolong…
peace..!!
10. akhir sekali, ucapan untuk followers blog anda dan juga readers blog Aku&Hidup.silakan.

Dieba : Kepada followers blog dieba, terima kasih banyak-banyak sebab sudi follow blog dieba yang tak seberapa ni.. walaupun dieba rase blog dieba ni biasa saja tak adalah menarik sangat macam blog korang.... thanks sangat-sangat korang…dieba sayang korg…korg pun mesti sayang dieba tau…
baru hidup kita bahagia….

*Dan pesanan yg terakhir ni khas untuk Eddy, thanks sudi jemput dieba…
segmen yang ENCIK EDDY buat ni betul-betul menarik tau…lain kali kalau ada buat segmen apa-apa, Jemput dieba tau…suka la dieba mcmni…dieba doakan semoga blog eddy ni akan Lebih berjaya lagi di masa akan datang…jangan lupa singgah blog dieba tau… ok la bye…assalammualaikum…

habisss... begitulah sesi sok sek sok sek dengan cik dieba kita. menarik bukan? banyak yang dapat kita share tentang diri dieba ni. sesiapa yang emsem+shantek tu, silalah jenguk blog dieba yaw. click saja mana2 pics yang ES dah paparkan.salinglah berkenalan yaw. ramai member, banyaklah pengalaman. tol tak?bertemu lagi kita di hari lain, bersama personaliti yang lain.

p/s: isi perottttttttttttttttttttttt =.=

8 comments:

hawiz said...

wow.....posing ala2 supermodel..tahniah yer..=)

ed shokolath said...

hahahaha..teringin ke icty katanyer... :)

Si Manis Butterfly said...

Tq eddy....:)

Anum said...

nice job

Sya Hyo-Sonn said...

bangga den , akak den di interview . bab pantang tengok orang susah tu Sya sokong sangat2 . kak dieba memang suka tolong orang . fighting kak !

Blogger bernama Zam ! said...

baek hati nya .huhu

Rtp Farra Arisha said...

aloha sis adieba! very nice meeting you here..hehe.

ABU said...

wah mcm baca majalah kolum soal jwb artis..giteww:)