edDy sYrOl

Wednesday, November 9, 2011

Eddy Interview Retis: Amezy suka style K-Pop

beretmu lagi kita dalam segmen ES Interview Retis.. walaupun agak bz, ES nak luangkan masa juga untuk update segmen ni, sebab mereka-mereka yang ES dah interview ni ES dah janji akan publish entry khas. so, itu tanggung jawab ES bukan?

kali ini, ES nak tampilkan seorang Amezy untuk semua. jom ikuti temu bual ES dengan beliau.

1. apa yang miji suka sangat dengan blogging?

Amezy Syafie: selain kita dapat meluangkan masa, kita juga dapat berkongsi cerita atau pendapat dengan orang lain

2. adakah mijie ada masa yang flexible untuk ber-blogging atau kena set masa tertentu untuk buat entry or BW?

Amezy Syafie: yup , ada masa tertentu untuk blogging atau update blog, sebab saya jarang online . tetapi , saya selalu BW untuk mendapatkan kawan-kawan yang baik.

3. soalan lebih santai, selain blogging,apa aktiviti masa lapang miji?

Amezy Syafie: photoshoot bersama rakan, editing photo , and making videos untuk suka-suka.

4. miji ada buat vlogging?boleh share sedikit kalau ada di publish di youtube atau mana-mana website?

Amezy Syafie: selalunya youbute lah. tapi tak boleh share lah, hihihi . masih noob lagi . semua ada diblog je.


amezy syafie

5. suke k-pop tak?

Amezy Syafie: tak berapa sangat . lebih suka local . k-pop cuma suka pada style mereka sahaja . kahkahkahakah!!

6. penting tak follower blog bagi miji?

Amezy Syafie: bagi miji, follower tu penting untuk mendapatkan kritikan sahaja dari sesorang pada entry yang telah kita publishkan . kalau ada follower ramai , tapi malas nak jenguk-jenguk, tak guna jugak .

kreatif

7. tadi miji kata gemar BW, suka BW dekat blog yang macam mana?boleh bg contoh?

Amezy Syafie: BW sebenarnya kita tak perlu menitik beratkan pada blog-blog sahaja, kita masih boleh BW pada laman-laman yang lain. Contohnya di facebook atau di twitter. Tapi untuk soalan eddy tadi , miji suka BW di blog-blog yang best , contohnya ada photography and artwork design.

8. siapa miji utk 5 tahun akan datang?

Amezy Syafie: cukup sekadar seorang yang mempunyai kerjaya dalam hidup.

9. apa yang org tak tahu tentang miji?

Amezy Syafie: miji seorang yang kacak hahahahahaha , gurau je.

Eddy : ermmm =.=

Amezy Syafie: sebenarnya ramai tak tahu miji seorang yang suka pada sukan. Tu jelah kot. banyak sukan sebenarnya , bowling, ragbi, tennis, bola, dan lain-lain.

dengan kawan-kawan

10. akhir sekali, ucapan miji untuk followers miji dan untuk readers blog aku&hidup? Silakan.

Amezy Syafie: tak tahu nak bagi ucapan macam mana hahah , rasanya , jadi lah blogger yang hebat, cuba untuk berkongsi apa jua cerita anda . kerana itu boleh mengubah anda menjadi lebih matang . untuk blog eddy , syabas ! eddy telah blogging dengan cara yang betul dan bijaksana. teruskan usaha anda untuk blogging dengan cara yang begini kerana ia boleh mengeratkan lagi hubungan kita sebagai bloggers. SYABAS EDDYSYROL.BLOGSPOT.COM

begitulah berakhirnya sesi temu bual ES dengan hencek Amezy. orangnya sempoi dah kreatif. siapa-siapa nak terjah blog beliau, silalah click mana-mana gambar yang telah ES attached kat atas tu yaw. jumpa lagi....................!!!!!!!!!!!!!!

p/s : nak gunting rambut lah.. (~_~)

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

mcm Wartawan Melodi. heheh

Kaki Wayang said...

Heyyyy interview aku pla...

Amezy Syafie said...

baru baca .
haha . title tak tahan weh .
okay, thanks .
tidur dulu .
demam :((
hukhukhukhuk

hawiz said...

wow...segmen ni dh makin popular...eddy pon dah jd popular...tahniah!!..=)

QaRr JaliL said...

wah..hbt2..orangnye