edDy sYrOl

Thursday, November 17, 2011

Eddy Interview Retis: Hawis Minat Novel

yaw yaw yaw... kembali bersama ES dalam segmen EIR. shor form ni kedengaran gempak ye kengkawan. Alhamdulillah, kesibukan semakin reda. tinggal nak jana hasil dari kesibukan saja. ada rasa cam ayat pengajian am kertas II tak?abaikan..!!

harini ES nak tampilkan personaliti baru yang kacak bergaya dan diminati ramai gadis-gadis desa.erkkk...bandar juga.hohoho..ES menampilkan seorang Saiful Hawis untuk anda. mai kita ikuti temubual bersama Saiful Hawis.

1. apa yang hawis suka dengan blogging?

Hawis : hawis suke blogging sbb dpt baca entry blogger lain...dpt tau psl info...fasal diri,,.kehidupan..serta permasalahan yg mungkin sama dgn diri hawis. sbb utama hawis berblogging adalah just untuk luahkan apa yg terbuku di dlm hati & fikiran hawis. kalau dilihat,...kebanyakan entry hawis lebih kepada diri hawis sndiri... maksudnyer blog hawis tu adalah blog peribadi...tp yg boleh dikongsi sahaja yang terlalu personal tu,hawis takkan cerita...

2. sebagai seorang yang bekerjaya, adakah hawis mempunyai masa yang flaxible untuk blogging? atau hawis perlu tetapkan masa tertentu untuk tujuan blogging?

Hawis : ok..bg diri hawis..masa tu agak terbatas sbb sebagai pengajar di IPTA,walaupun dah habis kelas...student still dtg berjumpa untuk bertanyakan sesuatu perkara. hawis hanya boleh berblogging time weekend dan mlm je..itu pon kejap sbb kepenatan.. tp hawis still spend time for blogging


inilah Mohd Saiful Hawis

3. apa kegiatan masa lapang hawis selain blogging?

Hawis : haha...ini soalan favorite...hehehe. hawis suka baca novel Ramli Awang Murshid...melalak (nyanyi depan laptop sorang-sorang) dan fb..

4. penting tidak followers blog bagi hawis?

Hawis : jika hawis cakap followers tu tak penting tipu la kan, sbb semua org berblogging pun sibuk nak collect followers ramai-ramai. Macam-macam contest dibuat untuk collect followers kan. so followers adalah penting bg hawis..tp yg lagi penting adalah followers yg baca apa yg hawis tulis..itu lg bermakna..dan terima kasih banyak-banyak pd FOLLOWERS yg sudi follow dan baca blog hawis.

5. gambarkan diri anda untuk 5 tahun akan datang.

Hawis : ouh...hawis tak sure sgt..tp yg hawis doakan time tu hawis dah habis master dan juga pakai kereta ford fiesta....hawis nak jadi lecturer yg berjaya dan pada masa yng sama designer yang outstanding...insyaALLAH jika diizinkan ALLAH...


bersama pelajar

6. jika diberi peluang utk kembali ke masa lalu, hawis nak kembali ke zaman bila?

Hawis : ofcourse lah hawis nak kembali ke zaman kanak2-kanak...sbb time tu...xpayah nak sakit-sakit kepala fikir tentang problem hidup. tentang belajar, duit. time tu enjoy je keje. berlari situ, berlari sini, mandi sungai, main game..seronok sangat-sangat...

7. gambarkan hawis dalam satu ayat.

Hawis : hawis seorang yang pasif tetapi aktif bila dah lama kenal orang...

8. hawis terlibat secara langsung dlm bidang interior design bukan? apa yang selalu menjadi inspirasi hawis?

Hawis : iye..secara langsung... inspirasi hawis adalah rekaan interior design itu sendiri... jika kita tgk...macam-macam style yg ada sekarang. hawis selalu tgk majalah impiana... ‘coz kebanyakannya style malaysia..tapi perlu juga lihat majalah lain..untuk perkembangan semasa. tapi skrg hawis more to mengajar....


first class degree ok!!

9. soalan pantas....(soalan spontan yang dijawab dalam masa kurang 15 saat)

Eddy : nasi kerabu

Hawis : makanan kelantan

Eddy : malaysia

Hawis : tanah airku

Eddy : hidup

Hawis : indah

Eddy : fashion

Hawis : style

Eddy : cinta

Hawis : nyawaku

Eddy : mohd saiful hawis

Hawis : adalah bernilai bagi si dia...jeng3


bersama teman-teman

10. akhir sekali, ucapan hawis untuk semua followers hawis dan juga pembaca blog Aku&Hidup. silakan.

Hawis : untuk semua FOLLOWERS blog hawiz ..hawis ucapkan selamat berblogging dan teruskan membaca blog hawis...TERIMA KASIH banyak-banyak sebab sudi follow blog hawis dan sudi baca serta drop komen...thank you so much..

Terima kasih juga kpd EDDY SYROL kerana sudi interview hawis untuk segmen beliau..harap beliau akan maju jaya dalam apa jua yg beliau nak...dan teruskan membaca blog Aku&Hidup...

begitulah berakhirnya sesi temubual ES bersama hawis. semoga hawis boleh menjadi inspirasi kalian semua. ohh ya, sesiapa yang emsem + comel tu, silalah lawat blog hawis ya dengan click mana-mana gambar yang telah tertera. pasti banyak cerita yang boleh dikongsi bersama. jumpa lagi di segmen yang sama, bersama personaliti yang lain. ma'assalamah.

p/s: cheese cake sangat sedap ok (~_~)

8 comments:

hawiz said...

ouhh..begitu byk pic2 ku dikorek2 oleh retis eddy nih!!..haihhh...haahaha....pape pon tengs sgt2 sbb sudi interview hawiz yer...yow!!...jom ramai2 sokong segmen nih..moga follower EDDY terus mantop!..kan3..tq again..

ed shokolath said...

tetap 1st class degreee... sentap !!! hhahahahahaa

p!q4h b@guss said...

woww.. sapa si dia tu hawis??haha

Blogger bernama Zam ! said...

novel ...same like me .
ade geng ..

hyz said...

Eddy : mohd saiful hawis

Hawis : adalah bernilai bagi si dia...jeng3

hyz : pasti ke si dia rasa hawis bernilai? wakakkaka

[k]o{q}i[n] said...

saya kenal dia.. tp dia gedix... oopppsss....

eddy syrol said...

gedik? no comment..hahaha

Datin Qat ST said...

saya berbangga mempunyai lect macam encik hawis , ngeh ngeh ngeh :P