edDy sYrOl

Saturday, January 14, 2012

Lunch : Sambal Sotong + Sayur Campur + Ikan dan Nugget goreng

first time buat. tengok resipi kat google saja. godek2 ada lah a few bloggers yang post tentang sambal sotong. sebagi first timer, agak nebes ya..hehehe.. namun hasilnya sangat aku suka. aku je suka, taktau yang lain suke ke tak. pedas dan manis. dua kombinasi yang ohsem.

motif ikan dan nugget goreng?!! ade ke nugget rebus? wakakaka.. eh ada kot. ni simple saja. semua org reti dan suka buat.


sayur campur. kali ni aku buat sayur campur yang tak guna apa-apa perencah sup. ekceli, kalau aku masak sayur, aku suka letak perencah sup supaya kuah sayur tu ada rasa2 sup. kali ni tak. guna garam+gula saja. hasil dia sedap juga. eh bawang bagai tu kena lah letak dol.

p/s: ley buka restaurant dop? =.='

4 comments:

hawiz said...

nk yg naget tu jer leh??..hihi

NugRuL FaRaH said...

pandainyer masak,,:) bgs2

hyz said...

y sy prasan kn, setiap entry makanan or masak mesti ada naget or sosj or daging bege

Rozuan Ismail said...

haha.nak jadi housemate ko lah.huhu