edDy sYrOl

Saturday, March 17, 2012

Eddy Interview Retis: Syafiq nak jumpa ramai bloggers

LinkPergi uptown naik kenari
Naik kenari bersama abah
Mohammad Syafiq Ahadin nama diberi
Rupa-rupanya anak jati Sabah

Mari ikuti sesi temubual ES bersama Syafiq Ahadin.

1. Boleh berikan ekspresi anda tentang dunia blog?

Syafiq: Dunia blog sekarang? Macam yang kita tahu, blogger sekarang ibarat cendawan tumbuh selepas hujan (ayat SPM mampus laa. Hehe!). Saban hari ada sahaja blogger baru yang akan muncul sama ada berdaftar dengan wordpress atau blogger. Aduh. Pastu, blogger lama-lama pula, makin ramai yang dah slow down. Huhu! Sedih! Blogger baru pula sibuk nak cari follower macam saya buat time aktif dulu. Haha! *apa merepek ni?*

2. Bagaimana anda boleh memulakan dunia blog?

Syafiq: Start blogging time 2008, December 2008 dengan nama, arepack-pek.blogspot.com. Haha! Time tu sebab kawan yang suruh. Aduh. Banyak kali dah cerita dekat blog pasal ni. Cerita lah juga. Lalalala =.=’ Tapi tahun 2010, delete blog tu, sambil mengesat air mata, sedih juga. Padahal takda perasaan. Pastu muncul lah blog apekblogger.blogspot.com ni. Yeah! Time December 2010. So kira dah 3 tahun lah. Tapi masih manyak perlu belajar. Aktif time Julai tahun 2011. Sampai lah sekarang.

3. Siapa sahabat anda yang sama-sama berkongsi minat dalam dunia blog?

Syafiq: Sangat ramai lah juga. Syafirah Ruslan, dia bertanggungjawab. Sebab dia bawa saya masuk dalam dunia blogging ni. Albie Adzan. Sehati sejiwa. Haha! Tapi sekarang dah slow down. Tumpukan pada study. I’m the only one TERsesat tidak study. Eh, study lah juga. Dan Azwa Mislan. Yeah! Dia master dalam blogging tapi saya sifu dalam kalangan diorang. Muahahahahahaha~

4. Pernah tidak terfikir akan ke bulan?

Syafiq: Pernah. Naik atas bumbung masjid.

5. Apa yang anda fikirkan ketika bangun tidur di waktu pagi?

Syafiq: Tandas!!!!!!! Dan air kosong. Wajib.


6. Apa perkara yang anda tahu, tapi orang lain tak pernah tahu, tapi anda rasa nak orang lain tahu?

Syafiq: Saya ada hidung. Hidung saya ada lubang. Ini rahsia terbesar!!!! #okbai

7. Apakah warna yang menggambarkan diri anda?

Syafiq: Hijau dan biru dan putih dan oren dan purple. Banyak betul DAN. Hijau sebab tenang, biru sebab tenang. Putih tenang, Oren sebab aktif. Padahal tak aktif mana pun. Hehe!

8. Jika anda memiliki wang sebanyak RM 1 juta, anda akan ....

Syafiq: Laburkan untung tabungan masa depan. Hehe! Ceh, nampak sangat tipu. Kalau ada satu juta, mestilah nak beli itu ini, simpan sana sini. Paling penting, HALAL. Yeah! Tak nak bagi tahu orang, nanti ramai orang dengki.

9. Siapakah blogger yang anda ingin sangat temui?

Syafiq: Ni ramai! Pemilik blog ini. Hehe! Eddy Syrol. Hanis(http://inibelogsaya.blogspot.com/), Hizami(http://www.budaklelaki.com/), Adie(http://www.danieladie.com/), Hakim(http://pilhanhati.blogspot.com/), Hamka@Kereta Mayat(http://keretamayat.blogspot.com/), Solihin(http://www.szlihin.com/), Lulu(http://lulu-pages.blogspot.com/), TOKhairul(http://theotherkhairul.blogspot.com/), Cik Epal(http://cikepal06.blogspot.com/), Adila(http://sayaadilaazizan.blogspot.com/), Nisa(http://nisamenaip.blogspot.com/) dan banyak lagi! Aduh, jenuh menulis. Mejah(http://www.terbangtinggitinggi.com/), Ujang(http://azfar9897.blogspot.com/), Fekri(http://fiqqie91blog.blogspot.com/). Haha! Ada yang dah jumpa, tapi tak ambil gambar. Next time jumpa, nak snap. J

10. Akhir sekali, Ucapan istimewa anda. Silakan

Syafiq: Haha! Kepada para pembaca yang tidak putus memeriahkan blog Syafiq Ahadin, terima kasih yang teramat-amat. Aduh! Memang tak boleh nak bagi apa-apa kecuali ucapan terima kasih! Nangis dulu jap. Terharu. Ada dua kategori pembaca ni, satu yang memang tetap, dan satu lagi pembaca Sesat. Kepada yang TERsesat ke blog, haha! Teruskan!

Kepada follower, thanks kepada yang sudi follow, tinggalkanlah komen dekat ruang chat tu. Memang akan saya kunjungi. Huhu! Last but not least, thank you all!!! Thanks to Eddy Syrol for letting me to be here (in this blog). Eh, panjang pula. Hehe!


LinkLinkBlog URL: http://apekblogger.blogspot.com/

Terima kasih kepada Syafiq kerana sudi meluangkan masa mengisi segmen EIR. Apa kata sahabat-sahabat semua terjah blog Syafiq.

Editor: eddy syrol

p/s: sebarang maklum balas boleh diemailkan kepada eddy86bloke@gmail.com

7 comments:

Umar said...

terbaik! minat segmen EIR ni!

eddy syrol said...

terima kasih umar (~_~)

Syafiq Ahadin said...

kemaluan besar..... =='

eddy syrol said...

ayat tuuuuuuuuuuuuuu =.='

Boni JLL3 said...

segmen yang menarik bro..hehehe..

aku follow blog ni

eqbalzack said...

ini syafiq ahadin ni..kenal thru blog dia..
rajin singgah blog abg eq...
semoga dia berjaya dlm matrik dan dpt sambung U...

eqbalzack said...

ini syafiq ahadin ni..kenal thru blog dia..
rajin singgah blog abg eq...
semoga dia berjaya dlm matrik dan dpt sambung U...