edDy sYrOl

Friday, March 16, 2012

Lunch: Ayam halia dengan sos tiram

Dah lama rasa nak masak sendiri ayam masak halia. baik utk perut katanya. huhuhuhu.. so, hari ini aku masak lah ayam masak halia. tapi, aku tambahkan sedikit rasa sos tiram sebab aku memang suka dengan sos tiram dalam makanan ye tuan-tuan dan puan-puan.

well, kaw nampak tak ayam tu just 3 ketul? yesss... memang 3 ketul je punggg... first time aku masak sesikit ini, biasa kalau aku masak mesti untuk satu kampung makan. kbai..!! TIPU... huhuhu. harini aku lunch sorang2 saja, so masak sikit lah.

FYI, aku goreng dulu tau ayam ni, bagi dia masak separuh. sebab aku just masak tiga ketul tau. so, kalau masak tiga ketul ni, risau pulak ayam tak sempat masak, kuali dah kering kontang hangus. tapi sebenarnya boleh juga, just bagi tambah air banyak sikit. so nanti bila air dah hampir kering, ayam pun dah empuk. oleh kerana aku jimat air, aku tak buat macam tu. =.=' ok tipu lagi.

selamat mencuba

p/s: aku suka ayam sangat2 (~_~)

3 comments:

hawiz said...

untung pndai masak...huhu..nk blaja lah..hehe

Yazid Yahya said...

mcm sedap je.. yummmmm~~~

hyz said...

x paham la...