edDy sYrOl

Tuesday, January 8, 2013

Segmen Saya Blogger Dari Negeri ......


nak join click banner di atas


HOHOHOHO..... kaw ingat santa ke? huhuhu.. pokcik adalah blogger dari negeri SABAH, negeri di bawah bayu.

Baiklah, pokcik nak share ape hal-hal yang menarik di negeri di bawah bayu ni. Lets......

1. GUNUNG KINABALU


Gunung tertinggi di Asia tenggara di mana gunung inilah yang paling baaaaanyak menarik pelancong untuk mengunjungi negeri Sabah. Tapi, pokcik pun tak naik lagi. Sabar jak lah.....

2. TAMAN TUNKU ABDUL RAHMAN


Satu lagi destinasi wajib di lawati di mana deretan pulau-pulau indah yang hanya mengambil masa kurang 30 minit dari main land kota kinabalu. Jarang kan ada pulau yang sangat dekat dengan kota (yakin jak aku).

3. SEAFOOD


Sabah memang terkenal dengan syurga makanan laut. Orang cakap (bukan aku cakap ya), makanan laut di sabah murah berbanding di negeri lain. Ini pokcik no comment sebab belum berpeluang nak pergi negeri lain.

4. RAFTING


Mari rasai pengalaman mencabar dengan ber-rafting di sungai padas. Dengar-dengar antara yang paling mencabar di Malaysia (kalau salah betulkan).

5. PULAU SIPADAN


Ingat filem duyung lakonan maya karin dan apek? Nah di situlah lokasi penggambarannya. Pulau Sipadan memang terkenal dengan keindahan khazanah lautnya. Yang suka diving atau sekadar snorkeling, marilah....

6. PULAU TIGA


Juga dikenali sebagai Survivor Island. Pokcik tengok pics yang member ambil waktu berkunjung di sini, memang terbaekkkk...

7. SABAH DANCE


Sabah terkenal dengan negeri yang mempunyai baaanyak etnik dan suku kaum (sorry aku lupa berapa bilangannya). So, siapa yang minat 'nonton tarian yang pelbagai, mai lah sini. Unik-unik dan menarik-menarik belaka.


last sekali negeri Sabah adaaaaaaaaaaa

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'





opkos lah ada aku... menarik tak? bahahahaha..ok sila muntahijo

tag: Khai
hawis

p/s: tabah saja dengan entry aku ni ok.. hahaha... gambar sumber dari google search ya. pemilik gambar boleh mintak pokcik remove pics berkaitan andai rasa ianya tidak boleh diguna pakai di sini. terima kasih. 

28 comments:

hawiz said...

menarik je rafting tu...
hehe..saya blogger klate!..
rindu berblogging..huhu..tq tag saya pokcik..hehe

hazwan hairy said...

mcm2 ada di sabah..haha..tggu msa nk smpai ja ni..

miss zerocinta said...

salam

saya dh follow sini

saye org terengganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

I K A :) said...

mai singgah sini :)
dtg dr segmen yg sama .
http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

thiramohamadnoor™ said...

uwaahhhh..
cantik btol pulau2 kt sana...
rafting tu nmpak mnarik... huuuu..
jeles tngok pemandangan tuuu...
n g la nnt :)

eddy syrol said...

tq semua jenguk pokcik ye... muahxxx

Tinta Asyraf said...

Saya pun dah joint...Selamat bertandang ke rumah saya yer..Apalah sudi kalau blog saya diletakkan di list Pok Cik...tq bnyak2...

h.a.n said...

sabah best

eddy syrol said...

asyraf and HAN: thx ya

deno said...

jauhnyaaa... deno tak pernah g sana.. huhu... btw, dari segmen yg sama :)


http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

nur izzati nadiah said...

ada aku juga, hahah



http://tatynadiah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

QasehnyaRania said...

ciksu join juga.selamat bersegmen dear..

jemput singgah sini ;D

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

i follow ;D

eddy syrol said...

thx semua (~_~)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

eddy syrol said...

thx lokman :)

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

Salam.... Cik Putih blogger TERENGGANU. Datang blogwalking and follow disini. Sama-samalah kita memeriahkan dunia blogwalking. Ahikss... and also Good Luck.Wauu...CP teringin nak p sana. Jaln2 kat sana. Best jugak yer.

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Psss...psstt... Jenguk sini gak :

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

♥ نورحازانه ابراهيم ♥ said...

Assalam..hye..dri segmen yg sama.. orang kita blogger kk sabah datang bertandang n follow u..jgan lupa melawat ke blog saya..^_^

http://selendanqpelangi.blogspot.com/

Yaya LaRh said...

Saya dari N9 ,Jemput ke blog saya , Bole ke bah ? Hihi

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Eedi Aziz said...

salam blogger dari Kelantan...

http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

eddy syrol said...

tq eedi singgah

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

eddy syrol said...

thx cik fie :)

Vee Lea said...

Hello :) Jenguk sini dari segment yang sama. Segment dah lama berlalu, tapi seronok jugak blogwalking through segment yang lama. Hehee. Nak tau sy blogger dari mana? Singgah ler ;) Tu pun kalau sudi. Wawawa.. Slm perkenalan :)

http://vaneelea.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html