edDy sYrOl

Wednesday, November 23, 2011

nasi embak


ini merupakan menu makan paling famous amos dekat Kg. Likas, Kota Kinabalu. apa special menu ni? ermmm... nasi putih dengan ayam rangup. untuk menu 2 ketul ayam ni harga RM3.50 sahaja siap ada kuah sup dan sos. memang menyelerakan. siapa-siapa yang yang datang KK, silalah cari gerai ni, nama KEDAI RUNCIT SALMIN. kawasan kecik saja, tapi memang tak putus orang datang beli especially waktu makan tengah hari. aku datang sini haritu dengan my bro. dia yang dah berkurun duk kk pun, baru first time makan sini.hohohoho..

cuma kenapa nama dia orang panggil nasi embak? maybe aku rasa sebab tuan kedai adalah orang jawa.kan aunty2 dari jawa kita panggil embak. (~_~)

p/s: waaaa..ayam goreng (dengan nada upin ipin)

5 comments:

Anum said...

sedapnya

norhanas said...

nasi embak! sedap kan! ndak jemu di makan. laku betul tuh di likas. apa rahsianya?

ed shokolath said...

kalau kt kl.. mcm nasi ayam :)

nawza said...

sedap nih..anak embak tu lawa tak..kui3

Mrs Ayesha said...

selalu dtg makan kat sini..

memang sedap..