edDy sYrOl

Tuesday, December 6, 2011

Menu menu last week


ayam masak kicap. menu ayam yang biasa kaw-kaw semua buat seperti mana ayam goreng. boleh dikatakan pilihan kedua kot setelah ayam goreng. first time buat ayam masak kicap (seingat aku lah). before, aku buat daging masak kicap saja. (~_~)

o... ini kakak aku yang masak. sort like ada santan, so aku memang tak reti guna-guna santan kecuali nak buat agar-agar special. ini sayur labu. at first bila kakak aku cakap dia masak sayur labu, aku mcm tak suka. sebab makan labu yang disayurkan, puhlisss.. tapi bila aku rasa sikit, memang sedap. dalam sayur ni siap ada ikan masin.pedas2 sikit (~_~)

yang ini telur masak sos. aku buat walaupun masak sos tapi taklah pedas. aku buat yang sedap dirasa oleh semua lidah. pedas tol takley. aku sendiri tak makan kang.hohoho

aku tak tau macam mana idea lempeng kismis ni boleh datang. aku just ternampak kismis, dan selongkar laci dapur kakak aku, then jumpa tepung. so, terhasillah lempeng ni. aku guna olive oil, bagi sedap ler... terhasillah lempeng kismis. lempeng ni tak berbentuk bulat sebab kesilapan aku.patutnya masukkan adunan dalam kuali tdulu, baru letak kismis. biar lempeng tu bulat dulu baru letak kismis..takpe, sedap gak. (~_~)


finally, rebina shake. ni senang je kot. letak susu rasa rebina yang masam ni masih terasa tapi masam-masam lemak. sedap bagi aku. (~_~)

ini semua menu last week, sebab tak sempat nak post satu-satu, aku bagilah mcm ni. sekali harung. maybe utk cara membuatnya, sila buat experiment.ngeh3x... try la google, mana tau ley jumpa mana2..

p/s: tenang (~_~)

6 comments:

Anum said...

rajin la dik nie

Edy Fee said...

sedapnye...skrg jugak ase nak masak

Joe_Hans said...

wuyo...cam sedap!!

hawiz said...

pehhh..byknyer.nak3

c'axoera said...

rasa lapa lah pulak tetiba...

hyz said...

lempeng kismis. huhu pelik tapi cam sodap....